Радови на изградњи новог граничног прелаза Гостун у пуном јеку

Радови на изградњи новог граничног прелаза Гостун у пуном јеку

Планирано је да радови на изградњи новог граничног прелаза Гостун, који су почели крајем фебруара, трају 18 месеци. Извођачи кажу да ће рок бити испоштован, а гранични прелаз би требало да буде завршен до краја јула следеће године.

Извођач радова је „Конкорд вест“ и „Јединство“ Севојно у конзорцијуму. Вредност пројекта је шест милиона евра. Пројекат се ради у три фазе. У првој фази радимо улаз и излаз из земље, а у другој и трећој фази рушимо постојећи коловоз и вршимо преусмеравање саобраћаја на новоизграђене саобраћајнице – каже шеф градилишта мастер инжењер грађевинарства Ален Мушановић. 

Још увек је у току прва фаза радова.

Тренутно се изводе груби грађевински радови, радови на изради земљаног насипа, радови на изради габионских зидова су завршени. Сад радимо на регулацији Безименог потока, а са друге стране улице на широком ископу и изградњи надстрешнице за камионе – истиче Мушановић.

Он каже да ће нови гранични прелаз Гостун по завршетку радова моћи да парира најсавременијим граничним прелазима.

Нови гранични прелаз ће се простирати на површини од шест хектара, од тога три и по хектра ће бити под асфалтом. На излазу из земље ће постојати посебан терминал за теретна возила, као и четири траке за излаз путничких возила из земље.

На уласку у земљу ће такође постојати теретни терминал и посебан пролаз за теретна возила са свим пратећим садржајима и три траке за улаз путничких возила у земљу. Радиће се и објекти за царину и граничну полицију. На улазном терминалу простојаће 36 паркинг места за камионе, као и пратећи угоститељски објекти – истиче шеф градилишта.

Мушановић у наредних месец дана очекује успоравање радова услед великих гужви на граничном прелазу и апелује на оне који су се упутили ка црногорском приморју да бирају алтернативни прелаз на Јабуци.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *