Рамазански Бајрам исламски верници и вернице обележавају у уторак

Рамазански Бајрам исламски верници и вернице обележавају у уторак

Један од два највећа празника муслимана, Рамазански Бајрам, почиње у уторак са изласком сунца. Уобичајено први дан Бајрама почиње јутарњом молитвом – Бајрам намазом, који ће се у пријепољским џамијама клањати око пола 6 ујутру. Након молитве верници обилазе гробља, а потом посећују родбину, пријатеље и комшије. То је истовремено празник даривања деце и посећивања старијих чланова породице.

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић честитао је верницима Бајрам, уз поруку да је први дан Рамазанског Бајрама време када се спушта божија милост постачима и да на тај дан треба опростити свима који су нам нанели неку неправду или нас увредили.

Председник Мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлуд Дудић честитајући верницима предстојећи празник истакао је да нас је Рамазан учио стрпљењу, солидарности, братству, заједништву, показао да наше страсти можемо, када то хоћемо, контролисати, ојачао наш карактер. Он је додао да је важно чувати заједништво исламске заједнице и свим верницима честитао долазећи празник традиционалним поздравом Бајрам шериф мубарек олсун.

Подели на мрежама

Повезани чланци