Расписан јавни позив за пољопривреднице из Пријепоља

Расписан јавни позив за пољопривреднице из Пријепоља

Општина Пријепоље расписала је јавни позив за остваривање подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије, за доделу бесповратних средстава женама, носиоцима регистрованог пољопривредног газдинства старости до 45 година. Средства не могу добити жене које су претходне године по истом конкурсу добиле новац.

Правилником о начину остваривања подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије предвиђено је да осам најбоље рангираних подносилаца пријава добије бесповратна средства. Максималан износ подстицајних средстава је до 200.000 динара.

Средства су намењена за набавку опреме за унапређење биљне и сточарске производње, попут машина за производњу воћа, поврћа, житарица, лековитог биља, машина за обраду земљишта, заштиту биљака, наводњавање, припрему сточне хране, опреме за пчеларство, млекарство и живинарство. Такође, средства се могу искористити и за набавку приплодних грла – јуница млечних и комбинованих раса до три године старости,оваца и коза до 18 месеци старости.

Програм за остваривање подстицаја за економско оснаживања жена у области руралне економије финансира кабинет министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић. Укупан износ средстава за ову врсту подстицаја износи 1,600,000,00 динара, а  учешће општине Пријепоље 784 хиљаде динара.

Kонкурс је отворен до 26. октобра ове године.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *