Расписан конкурс за избор директора ТО Пријепоље

Расписан конкурс за избор директора ТО Пријепоље

Управни одбор Туристичке организације Пријепоље расписао је конкурс за избор директора на мандатни период од четири године. Рок за подношење пријава је десет дана. Ово је иначе први конкурс који је расписан за директора ове установе, а све претходне директоре и вршитеље  дужности предлагало је Општинско веће. Туристичком организацијом је, од њеног оснивања 2005. године, руководило осам особа.

Актуелном вршитељу дужности директора Туристичке организације Пријепоље Петру Васиљевићу крајем маја истиче једногодишњи мандат. На недавно одржаној седници, Општинско веће донело је одлуку о расписивању конкурса за директора ове установе, чиме се прекида пракса именовања вршитеља дужности која је била актуелна у протекле три године.

Од заинтересованих кандидата за место директора између осталог се тражи да имају високо образовање у трајању од најмање четири године, радно искуство у истом трајању, од чега најмање две године на руководећим пословима. Неопходно је и знање страног језика и рад на рачунару. Пријаве се подносе поштом или лично на адресу Туристичке организације Пријепоље. По истеку рока за пријаве, Управни одбор има 30 дана да донесе одлуку и предлог за избор директора достави Скупштини општине Пријепоље.

За 19 година колико постоји, Туристичка организација Пријепоље променила је осам директора и директорки. Најдуже се на овој функцији задржао Небојша Свичевић, који је октобру 2016. године именован као вршилац дужности. Његов једногодишњи мандат продужила је Скупштина општине на четири године у новембру 2017. године. Био је директор све до фебруара 2021. године када је поднео оставку. На његово место дошла је Илда Чоловић, која се на овој функцији задржала до априла наредне године. Њу је заменила Драгана Вараклић која је на тој функцији била до маја 2023. године, а након ње функцију вршитеља дужности преузима Петар Васиљевић. Драгана Вараклић именована је на исту функцију и 2015. године. Прво на годину дана, а затим у фебруару 2016. године на мандатни период од четири године. Међутим, разрешена је у октобру исте године, када на њено мосте долази Небојша Свичевић. Функцију прве директорке ове установе обављала је дипломирана економисткиња Светлана Словић, која је крајем септембра 2009. године разрешена дужности, а именована је Душка Бајић. На њено место је, после нешто више од годину дана дошла, Ивана Ракоњац, која је трагично настрадала на службеном путу.

До промена у Туристичкој организацији углавном је долазило након одржаних избора, јер се и ова функција дели у оквиру коалиционог споразума партија које освоје власт. Тако су они којима мандат није истекао уклањани са функције како би били постављени нови руководиоци.

Туристичку организацију је крајем јуна 2005. године основала Скупштина општина Пријепоље са циљем промоције, валоризације, очувања и заштите туристичких вредности.

Подели на мрежама

Повезани чланци