Расправа о буџету: Сеоски путеви нису деонице него скакаонице

Расправа о буџету: Сеоски путеви нису деонице него скакаонице

Predstavnici seoskih mesnih zajednica traže više budžetskog novca u 2020. za puteve. Zbog nedovoljno planiranih budžetskih sredstva za narednu godinu za putnu infrastrukturu u pojednim mesnim zajednicama, rasvetu i čišćenje snega, primedbe su izenete na otvorenom sastanku gde je predstvaljen Nacrt odluke o budžetu.

Састанку је присуствовало двадесетак грађана углавном сеоских месних заједница, који су дошли да изразе незадовољство предложеним буџетом за 2020. годину и покушају да се пре његовог усвајања на скупштини, њихове сугестије нађу у предлогу буџета. Значајна средства планирана су за инвестиције у укупном износу од 191 милион 640 хиљада динара. Од тога је око 100 милиона планирано за 11 нових инвестиција, међу којима су водовод на Равнама , Јабуци, Каменој Гори, Хисарџику, канализација у Бродареву, пут Раишњево – Пријепоље. Поред ових, присутни су имали још предлога за одређене путне правце, који, како су навели, због лошег стања и рупа до колена не приличе веку у којем живимо.

Предложено је и да се средства определе за јавну расвету од магистралног пута до школе у Великој Жупи, као и да би опшптина требало да препозна значај пчеларства и у складу са тим финансира изграду пчеларске куће. Један од предлога био је и да се у скалду са Законом о ратним меморијалима у буџету издваји новац за текуће и инвестиционо одржавање споменика.

Чуло се и да би рад Црвеног крста требало би подржати са више новца.

Планирана средства за развој спорта и омладине у наредној години су 20 милиона динара, што је за неколико милиона мање него претходих година.

Општина Пријепоље планира да у наредној години са пренетим неутрошеним средствима из ове године оствари приходе у износу од нешто више од милијарду 210 милиона динара, што је за 40 милиона мање него у овој години. Опширније како је планиран буџет за наредну годину читајте ОВДЕ.

Према речима начелника Одељења за буџет опшптине Пријепоље Драгише Ракоњца, буџет је мали, а кад је нечега мало онда се одређују приоритети. Обећао је да ће сви предлози, изнети на састанку, бити предочени општинском већу, које ће одлучити шта ће се наћи на наредној седници скупштине општине, а коначну реч да ли ће нешто заиста бити и уважено даће одборници на наредном скупштинском заседању.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *