“Реци НЕ насиљу над женама”- улична акција КЗМ и волонтера из Економско-трговинске и Техничке школе

“Реци НЕ насиљу над женама”- улична акција  КЗМ и волонтера из Економско-трговинске и Техничке школе

Kанцеларија за младе општине Пријепоље  поводом кампање “16  дана активизма против насиља над женама” уз подршку волонтера и волонтерки из Економско-трговиске и Техничке школе из Пријепоља, организовала је уличну акцију под називом “Реци НЕ насиљу над женама”.

Живот без насиља је основно право, а морална обавеза свих нас је да насиље пријавимо и градимо друштво које ће имати нулту толеранцију на насиље, поручено је на акцији. 

Насиље над женама представља велики проблем у Србији, зато сматрамо да о овој теми не треба говорити само ових 16 дана већ свих 365 дана у години. Стална и активна едукација свих чланова друштва је неопходна да је било какав вид насиља над женама недопустив. Овом акцијом желимо да поручимо женама да пријаве насиље које трпе. Такође, активисти и активисткиње Канцеларије за младе пролазницима ће делити флајере са подацима и начинима превенције насиља над женама. Делиће и цветове са мотивационим порукама које смо израдили са волонтерима Канцеларије – каже координаторка Канцеларије за младе Пријепоље Милена Јовановић.

Улична акција је резултат низа састанака са ученицима и ученицама Економско -трговинске и Техничке школе  које је Kанцеларија за младе организовала од 25. новембра  на тему насиља над женама и девојчицама и његове превенције.

Мислим да је веома важно да се говори о насиљу, јер је насиље у средњим школама све заступљеније, поготово вербално насиље над девојчицама. Често се плаше да то кажу родитељима, разредној или педагошкињи. Уопштено, добро је да говоримо о превенцији насиља, јер је то у том узрасту најпотребније, како би девојчице изградиле своје самопоуздање – истиче ученица Техничке школе Елмина Шачић.  

Ова акција представља и позив грађанима и грађанкама да не окрећу главу од проблема, већ да помогну и зауставе насиље. 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци