Река Сељашница целим својим током затрпана смећем

Река Сељашница целим својим током затрпана смећем

Целим својим током река Сељашница прекривена је смећем. Мештани околних насеља сећају се сасвим друге слике при погледу на ову реку.

Своје детињство сам провео на беспрекорно чистој реци, а погледајте данас на шта то личи. Овде је било толико пастрмке и других речних риба. Сад нема ничега овде, вероватно јер је река отрована – каже Горан Милановић из Беглука.

Несавесност, бахатост, немар …видљиви су дуж целог тока реке.

Најгоре је с јесени, кад дође сезона свињокоља, кољу се говеда, свиње и онда се све то баци у реку. Ми који ту живимо једва чекамо да наиђе нека велика киша и све то однесе, јер од смрада не може да се живи – додаје Горан.

Како би барем мало ублажили последице несавесног бацања смећа, поједини становници насеља сами чисте корито реке.

Ово је ругло месне заједнице Коловрат и општине Пријепоље, сматра Жељко Цвијовић, а његов комшија риболовац Туфо Софтић додаје:

Ја као риболовац свашта закачим за удицу, свашта се баца. Све оно што не желимо у двориштву, не би требало да бацамо ни у реку.

И када брза вода Сељашнице надође и понесе смеће далеко од мештана Сељашнице, оно заврши у Лиму. Дође пред прагове других… и тако у круг… годинама, деценијама. Мештани су сложни у још једном – непримена закона и казнених политика на нивоу целе државе, довело је до оваквог стања у којима се данас налазе наше реке.


Подели на мрежама

Повезани чланци