Почела реконструкција „коцкица“ на ушћу Милешевке у Лим

Почела реконструкција „коцкица“ на ушћу Милешевке у Лим

Након оштећења у поплавама које су задесиле општину Пријепоље 2012. године, у јулу 2017. оштећења на „коцкицама“ су делимично санирана. Испоставило се да санација није била довољна, па је Јавно предузеће „Србијаводе“ у оквиру радова на санацији обалоутврде Милешевке одлучило да у потпуности реконструише популарне коцкице, на основу плана изградње из 1974. године.

Овај посао поверила је предузећу „Југокоп подриње“, које је за подизвођача изабрало предузеће „Бетон“ из Пријепоља. Власник ове фирме Родољуб Вукојевић каже да су услови за градњу због ниског водостаја Милешевке повољни, па очекује да ће радови на реконструкцији ове преливне грађевине која је кроз деценије постала симбол Пријепоља бити завршени најдуже за три недеље.

Као и раније, биће постављено 13 бетонских блокова на око 25 метара широку обалоутврду Милешевке, чији ће званични задатак бити умирење бујице и зштита од поплава, а незванична улога да пешаци авантуристичког духа прескачући са коцкице на коцкицу могу да скрате пут прелазећи са једне стране обале Милешевке на другу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *