Рекордна заплена на Гостуну – више од пола тоне марихуане!

Рекордна заплена на Гостуну – више од пола тоне марихуане!

Полицијски и царински службеници су, заједничким радом, на граничном прелазу Гостун спречили кријумчарење више од 540 килограма марихуане, која је била сакривена и камиону цистерни црногорских регистарских таблица. Како незванично сазнајемо, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшен је возач, који је држављанин Србије.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом граничне полиције и Управом царина, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Ужицу, запленили су више од 540 килограмa марихуане и ухапсили М.Ђ. (1987) због постoјања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је на Граничном прелазу Гостун, на улазу у Србију, приликом контроле камиона цистерне црногорских регистарских ознака којим је управљао осумњичени, у специјално израђеном бункеру пронашла 500 пакета у којима се налазила марихуана. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Поводом ове велике заплене, министар Братислав Гашић похвалио је припаднике Министарства унутрашњих послова за одлично изведену акцију.

Ово је највећа заплена дроге од кад постоји гранични прелаз према Црној Гори на Гостуну и једна од највећих у Србији минулих година.

Подели на мрежама

Повезани чланци