Реновирана фискултурна сала у Коловрату предуслов за популаризацију школског спорта

Реновирана фискултурна сала у Коловрату предуслов за популаризацију школског спорта

Представници локалне самоуправе и Спортског савеза Пријепоље обишли су фискултурну салу у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату, за чију су обнову ЕУ Про и општина Пријепоље издвојили укупно 110.000 евра.

Радови на реконструкцији фискултурне сале завршени су прошлог лета, спортски реквизити и опрема стигли су у октобру, док су часови физичког у сали почели да се одржавају од новембра. Реновирану салу обишли су председник општине Владимир Бабић, председник Скупштине општине Изудин Шантић, руководитељка канцеларије за локални економски развој Светлана Словић, чланица Општинског већа Душка Бајић и секретар Спортског савеза Пријепоља Лука Шуљагић, који су похвалили изведене радове и најавили нове инвестиције.

Сала одлично изгледа и похвалио бих сарадњу са програмом ЕУ Про. За све ово било је потребно да сала буде укњижена и легализована и да постоје готови пројекти, како би могли да аплицирамо на овакве и сличне конкурсе. Малопре сам добио информацију да нам је прошао и један пројекат за ОШ “Михајло Баковић” у Сељашници. ДОбили смо четири милона динара за замену котла у тој школи. Апелујем и на остале школе да што пре укњиже своју имовину, да је озаконе, раде на пројектима и издвајају средства за пројектну документацију, како би деца првенствено имала где да тренирају, да се склоне од таблета и мобилних телефона и баве спортом – истиче председник општине Пријепоље Владимир Бабић.
Урађена је комплетна санација унутрашњости објекта, обновљен паркет, зидови, урађна комплетна санација фасаде, замењена и унутрашња и спољашња столарија, набављена комплетна спортска опрема за кошарку, одбојку, два стола за стони тенис, лопте за рукомет и мали фудбал и опрема за гимнастику – прецизира директорка ОШ „Милосав Стиковић“ Тања Трипковић.

Осим што су ђаци добили модерну и добро опремљену спортску салу, отворена је могућност и за бољу сарадњу са спортским клубовима.

Циљ Спортског савеза је повећање броја деце у школском систему спорта. Министарство ради на томе и број деце која се баве спортом је порастао за око 30%. Прдуслов за тако нешто и код нас су квалитетне фискултурне сале, као што је сада ова – каже Лука Шуљагић, секретар Спортског савеза Пријепоље.

За комплетну реконструкцију и набавку спортских реквизита и опреме Европска Унија преко програма ЕУ Про учествовала је са скоро 57.000 евра, а општина Пријепоље је из свог буџета издвојила 53.000 евра.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *