Са 11 новозаражених Пријепоље и даље предњачи у Златиборском округу

Са 11 новозаражених Пријепоље и даље предњачи у Златиборском округу

Завод за јавно здравље Ужице је у последња 24 сата у Пријепољу потврдио 11 нових случајева инфекције корона вирусом, од укупно 31, колико их је забележено у Златиборском округу. У Србији је у претходна 24 сата од последица заразе корона вирусом преминуло шест особа, док су потврђена 1.384 нова случаја инфекције, најновији су званични подаци Министарства здравља.

Осим 11 случајева у Пријепољу,  на територији Златиборског округа од претходног извештаја Завод за јавно здравље Ужице потврдио је још 20 случајева инфекције и то по 5 у Ужицу и Косјерићу, 4 у Новој Вароши, 2 у Сјеници,  док је по један нови случај потврђен у Бајиној Башти, Пожеги, Прибоју и Чајетини.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље од почетка епидемије у Пријепољу је корона вирусом инфицирано 328 особа, док је са 31 новопотврђеним случајема, укупан број оболелих у Златиборском округу порастао на 2.874.

Oд 9.457 особа, колико их је тестирано у Србији у последња 24 сата, на корона вирус позитивно је 1.384. Изражено у процентима, у односу на број тестираних зараженост је 14.8 одсто.

Од последица инфекције преминуло је још шест особа, укупно 809 од почетка епидемије.  

Број хоспитализованих особа наставља да расте. На болничком лечењу налази се 1.012 пацијента, док је на респираторима у болницама широм Србије њих 44, што је за пет више у односу на претходни дан.

Подели на мрежама

Повезани чланци