Са 12 медаља Пријепољу 4. место у генералном пласману 57. МОСИ

Са 12 медаља Пријепољу 4. место у генералном пласману 57. МОСИ

Са 57. Међуопштинских омладинских спортских игара одржаних у Новој Вароши екипа Пријепоља вратила се са 12 освојених медаља, што им је било довољно да у генералном пласману заузму четврто место. Најуспешнији су били атлетичари који су освојили више од половину медаља.

57. МОСИ у Новој Вароши окупиле су више од 2000 учесника из 31 града и општине, из три државе, који су се током 4 дана такмичили у 15 дисциплина. Екипа Пријепоља, која је бројала 135 спортиста и спортисткиња, освојила је 12 медаља, највише у атлетици, чак осам. Две златне медаље освојио је Емир Ровчанин у скоку у вис и троскоку, Армин Синанчевић у бацању кугле и мушка одбојкашка екипа. Сребро је припало рукометашима, Емиру Ровчанину у скоку у даљ и Сари Баковић у трци на 200 метара, док су бронзана одличја припала Маиду Прељевићу у скоку у вис и троскоку, мушкој штафети 4×100 метара, одбојкашима на песку и кошаркашицама, које су једине освојиле медаљу у екипној конкуренцији код жена.

И сви остали такмичари и екипе, који у Новој Вароши нису освојили медаље, попут одбојкашица које су освајањем 4. места, поред атлетичара, освојили највише бодова, затим футсалери, риболовци, одбојкашицe на песку, дали су огроман допринос да екипа Пријепоља заузме 4. место у генералном пласману, док је мушка екипа била трећа.

Свеукупни победник овогодишњих МОСИ је екипа домаћина Нове Вароши. Други је био Прибој, док је треће место припало екипи Новог Пазара. Домаћин наредних, 58. МОСИ биће Колашин.

Изјаве учесника и учесница 57. МОСИ погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци