Сајам пољопривреде по 14. пут у Бродареву

Сајам пољопривреде по 14. пут у Бродареву

Сајам пољопривреде у Бродареву, који заједнички организују општина Пријепоље и Месна заједница Бродарево, биће одржан у петак, 11. августа, са почетком у 10 часова. По 14. пут пољопривредни прозвођачи ће имати прилику да изложе своје производе и добију награде за њих.

Сајам пољопривреде , који ће ове године бити одржан нешто раније у односу на претходне године, окупиће у петак на Јалији и сточној пијаци у Бродареву, пољопривредне излагаче из Бродарева и околних места, али и са територије целе општине.

До ових година Сајам се одржавао у септембру, али смо то ове године померили за август уз разлога да би имали бољу и већу посећеност, јер знамо да тренутно у Бродареву и Пријепољу имамо доста наше дијаспоре и људи са стране. Зато смо и гледали да то организујемо раније, како би дали већи значај нашим пољопривредним произвођачима – каже члан Општинског већа задужен за пољопривреду Санел Диздаревић.

Општинско веће је, на предлог Одељења за пољопривреду и Организационог одбора, формирало стручну комисија која ће оцењивати производе излагача.За најуспешније пољопривредне произвођаче обезбеђене су награде чији фонд ове године износи 245 хиљада динара, од укупно 300 хиљада колико је општина Пријепоље издвојила за одржавање овогодишњег сајма. Награде ће бити додељене у 15 категорија.

Ту су категорије за најбоље краве, за најбољег бика, категорија јунице, категорија овце и овнови, категорија козарство, свињарство, коњарство. Поред тога имамо икатегорију за воћарство, млечни производи, повртарство, домаћа радиност, пчеларство, стари занати и производи од воћа. То је то што ће бити од категорија на сајму пољопривреде. И поред тога биће још две специјалне категорије и то за најбоље уређени штанд и за најбоље грло сајма. То смо планирали и то ћемо гледати да спроведемо у дело – истиче Диздаревић.

Учешће на сајму у Бродареву могу узети сви они који имају регистровано пољопривредно газдинство, а  одгајивачи су домаћих животиња или се баве одређеном врстом пољопривредне производње. Осим изложбеног, пољопривредни сајам ће бити и продајног карактера.

Овом приликом позивам све пољопривредне произвођаче из околних села Бродарева, али и са целе територије општине Пријепоље да дођу и изложе своје производе на сајми пољопривреде. Позивам и све наше суграђане да дођу и дају значај овој манифестацији, али и нашој пољопривредној производњи у Пријепољу – апелује члан Општинског већа општине Пријепоље Санел Диздаревић.

Пријава излагача свих предвиђених производа, стоке и експоната вршиће се на лицу места Организационом одбору сајма у периоду од 9.30 до 10 сати за када је заказано званично отварање Сајма. Додела награда, диплома и захвалница планирана је за 14 сати.

Подели на мрежама

Повезани чланци