Сајам запошљавања у Пријепољу шанса за незапослене?

Сајам запошљавања у Пријепољу шанса за незапослене?

Сајам запошљавања био је прилика да незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање остваре директан контакт са представницима фирми које су изразиле потребу за радним местима и том приликом предају своје биографије потенцијалним послодавцима.

Отварајући Сајам, на коме су ове године изостали представници локалне самоуправе, шеф Одсека за посредовање у запошљавању НСЗ, Александар Стикић, истакао је значај оваквих мера запошљавања.

Сајмови као мера активне политике запошљавања бележе веома добре резултате. На пример у прошлој години у организацији пријепољске филијале организована су два сајма, један у Прибоју, један у Пријепољу на којима је учествовало 1.400 лица. Шест месеци након тога запослила су се 334 лица, а 109 код послодаваца који су учествовали на сајму – истакао је шеф Одсека за посредовање у запошљавању и планирање каријере НСЗ Александар Стикић.

Своју шансу за запослењем на овом сајму могле су да искористе незапослене особе различитих образовних профила, од ниско квалификованих до високо образованих.

На евиденцији пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање, према подацима за март, било је 4.261 Пријепољаца и Пријепољки. Послодавци су на сајму изразили потребу за око стотину радних места. Да ли је и за колико број незапослених смањен, знаће се за шест месеци када се очекују прави резултати овогодишњег сајма запошљавања.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *