Салча Гојака са потопљеног трактора спасили пријепољски ватрогасци-спасиоци (ВИДЕО)

Салча Гојака са потопљеног трактора спасили пријепољски ватрогасци-спасиоци (ВИДЕО)

Тим за спасавање и рад на води Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље спасио у Залугу Салча Гојака заробљеног на поплављеном трактору.

По ко зна који пут у последњих десетак година куће и окућница породице Гојак у Залугу освануле су опкољене водом. Овога пута, био је угрожен и Салчо Гојак, који је покушао да дође до штале окружене водом како би видео шта је са овцама и ћуркама које се тамо налазе. Покушао је да до имања дође трактором преко поплављеног пута, али је вода била јача од машине. Интервенисали су пријепољски ватрогасци-спасиоци који су га пребацили на безбедно где га је сачекала екипа Хитне помоћи. Промрзао од једночасовног стајања на трактору, тик изнад воде, није био у стању да даје изјаве, а његов братанац каже да се овакве ситуације понављају скоро сваке године. „Опет смо одсечени од света“ каже Сеад Гојак, чија кућа је остала опкољена водом.

Сеад Гојак из Залуга

„Стриц је покушао да иде да спаси стоку са његовим трактором и заглавио се. Хвала Богу дошла је ова екипа те је њега извукла. Сад је питање како ће он бити“, каже Гојак.

Сеад каже да је Лим овај пут веома брзо поплавио куће и имање, иако је јуче деловало да се то можда неће десити. Додаје да се овакве поплаве нису дешавале док није проширена депонија Стањевине. Сматра да је она узрок и да је стари ток Лима померила ка левој обали, па први поплавни талас сада погађа куће и имање Гојака. Мештани Залуга се надају да ће проблеме решити изградња обалоутврде, али не верују у обећања.

„Обалоутврда би помогла сигурно, али… Не липши магарче до зелене траве, к’о и до сад. Нама стално долазе са обећањима, стално нам говоре да имају пројекти, али од тога нема ништа. Ми смо и даље у проблему у којем јесмо. Изгледа док не падну жртве да се неће решити ништа“, каже Сеад.

Након спашавања човека припадници тима за спасавање и рад на води обишли су домаћинство Гојака и помоћне објекте који су опкољени водом и у којима још увек има животиња.

Подели на мрежама

Повезани чланци