Само је записано трајно – Даривање и захваљивање као трајне вредности

Само је записано трајно – Даривање и захваљивање као трајне вредности

Одмах по оснивању око Милешевског културног клуба „Свети Сава“ окупили су се чланови, симпатизери и дародавци-приложници. Клуб је посебну пажњу поклањао је  приложницима и дародавцима, јер су они омогућавали рад и опстанак Клуба. Како је Клуб бројне активности организовао и спроводио захваљујући приложницима тако је и Клуб узвраћао и члановима и срадницима додељивао захвалнице и благодарнице а увео је и леп обичај да сваке године  поводом Савиндана – школске славе награди најбоље ученике и ученице из Пријепоља.

Уз давно речену истину: „Ко даје много, а може више, слабо му се пише; ко мало даје и нема више, много му се пише“,  у  „Савиндуну“ су објављивани приложници и донатори и имена најбољих ђака.

Захваљујући приложницима из Пријепоља, Чачка, Подгорице, Београда, Нове Вароши, Новог Пазара … часопис  „Савиндан“ се сваке године штампа, поводом промоције се уприличи сабирање сарадника, који на волонтерској основи пишу за часопис, и сваке године се награде најбољи ученици и ученице из три пријепољске средње школе.

И тако из године у годину даривање и захвалност се промовишу као трајне вредности. Први  награђени ученик Пријепољске гимназије Горан Јаковљевић, данас је дипломирани електроинжењер. После њега је долазила плејада других вредних и талентованих ђака  и тако бројимо преко тридесетак младих којима је светосавска награда била надахнуће за нове победе и успехе у животу.

За дугогодишњу верност Клубу и часопису „Савиндан“,  на предлог Управног одбора Клуба, годинама су додељиване захвалнице и благодарнице члановима, дародавцима и приложницима као и прегаоцима у области културе.

Поводом 30 година рада Милешевском културном клубу „Свети Сава“, 7. јуна ове године, поводом  Дана општине Пријепоље, додељена је Награда града Пријепоља за допринос у културном стваралаштву.

Подели на мрежама

Повезани чланци