Шампионски пехар одбојкашицa Србије стигао у Пријепоље

Шампионски пехар одбојкашицa Србије стигао у Пријепоље

Шампионски пехар који су освојиле одбојкашице Србије на недавно завршеном светском првенству стигао је у Пријепоље. Инцијатива је потекла од председника Одбојкашког клуба „Трендтекс“ Денијала Мезилџића, којем је циљ да на овај начин афирмише одбојку и успех који су постигле златне одбојкашице. Једна од станица на којима се зауставио пехар на свом путу је Туристичка организација Пријепоље.

Пехар за најбоље одбојкашице на планети, тежак више од седам килограма, привремено је боравио у просторијама Туристичке организације Пријепоље. Наша општина је прва у Србији у којој је ова акција спроведена у договору са Одбојкашким савезом Србије.

Има једна група навијача око педесетак у Одбојкашком савезу Србије, међу којима сам и ја, који пратимо европска и светска првенства. Онда смо ми дошли на идеју да би било лепо да пехар кружи Србијом – каже председник Одбојкашког клуба „Трендтекс“ Денијал Мезилџић.
Морам да кажем да ми је изузетна част што је у Пријепоље стигао пехар светских првакиња, не само зато што сам и ја љубитељ одбојке и што сам исто тренирала, већ зато што сам свесна да је ово град спорта и одбојке и да су велики одбојкашки професионалци изашли из овог града и наставили да промовишу спорт и Пријепоље – истиче в.д директорке ТО Пријепоље Драгана Вараклић.

Пехар је у Пријепоље стигао пре три дана и већ се доста младих и спортских клубова упознало са њим.

Обишли смо три основне школе. Такође, шест одбојкашких екипа је видело пехар, а носили смо га и у Ивањицу. Мислим да је ово леп начин да представимо одбојку у Пријепољу и одбојку у Србији, која је тренутно најпопуларнији женски спорт. Деца су презадовољна, питао сам у неким школама и децу која не тренирају одбојку „знате ли ко је освојио пехар“, верујте да сви знају – поносно истиче Мезилџић.

На сличан начин и на инцијативу истог човека пре две године у Пријепоље је стигао и пехар који су одбојкашице освојиле на Европском првенству.

Подели на мрежама

Повезани чланци