Саша Јанковић у Пријепољу – Борићу се да Србија опет постане држава (ВИДЕО)

Саша Јанковић у Пријепољу – Борићу се да Србија опет постане држава (ВИДЕО)

Посету Пријепољу председнички кандидат Саша Јанковић почео је обиласком Музеја, где је истако да Пријепоље може бити модел заједништва по коме би цела Србија требало да функционише.

„Не могу да замислим лепше место од овога. Ово је крај где су људи током несрећних ратова 90-тих година успели да сачувају једни друге и да сачувају осмех на лицима. Данас им тај осмех недостаје зато што нема запошљавања, зато што су политичке партије, пре свега владајућа, одузеле људима слободу, траже од њих да буду робови а не слободни грађани“.

Пут до социјалне правде јесте тежак, али никако недостижан, истакао је он.

„Овде се не ради о томе да ми треба да постанемо постанемо Швајцарска, нити дисциплиновани као Немачка. Треба да будемо само оно што јесмо. Социјална правда је основ  на коме почива наша држава, социјална правда чува наше међунационалне односе и наше достојанство. Све што треба је да најбољи раде свој посао“.

Равноправност јесте нешто чему би Србија требало да тежи и да закон важи за свакога подједнако, рекао је Јанковић. Напомиње, да ако дође на место предсеника неће имати више права они који су гласали за њега од оних који нису и да чланство у било којој партији неће бити предуслов за добијање посла.

Након обиласка Музеја, Јанковић је посетио и Телевизију Форум, где је нагласио и да се он у једном периду живота бавио новинарством, те је свестан значаја те професије.

Подсећамо, Саша Јанковић је, након 10 година на месту заштитника грађана, 7. фебруара 2017. године поднео оставку како би се кандидовао за председника Србије.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *