Саво Пушица: Надамо се још бољем Арминовом резултату у финалу

Саво Пушица: Надамо се још бољем Арминовом резултату у финалу

Хитац вредан финала Светског првенства Сианчевић је бацио у другој серији и у конкуренцији 35 такмичара из целог света остварио четврти резултат. Новим личним рекордом Армин је изборио учешће на Олимpијским играма у Токију 2020. године и остварио трећи најбољи резултат свих времена у Србији после легендарног Драгана Перића и Асмира Колашинца. Да ће Синанчевић бити врхунски атлетичар знао је тренер двадесетрогодишњег момка из Бродарева када је 2014. године дошао у Атлетски клуб „Полет“.

Један велики таленат који је својим радом и ангажовањем клуба направио резултат који је вредан светског ранга. Од самог старта освајао је бројне медаље на првенствим, разним такмичењимаа и МОСИ играма и већ тада ставио до знања да се ради о светском бацачу кугле. Ми у клубу и ја, као његов тренер, очекивали смо добар резултат и пласман у финале. Знајући како ради на тренинзима очекујемо да ће сутра, у најмању руку поновити тај резултат – сматра тренер Армина Синанчевића Саво Пушица.

У сталном је контакту са Синанчевићем. Сматра да је спреман за још бољи резултат.

Он је већ емотивно испражњен, физички мало уморан али ће данас сео дан одмарати у хотелу и спремати се за финале. Вечерас, односно ујутру ће дићи тај тонус кроз један лаган тренинг и сутра се надамо још бољем резултату него што је постигао јуче – оптимиста је Пушица.

Упркос резултатима, Атлетски клуб „Полет“ већ две године не добија средства из буџета општине Пријепоље.

Имамо велики проблем што се тиче финансија. Захваљујући предузетницима општине Пријепоље отишли смо на свако такмичење и дошли смо до неких завидних резултата, што доказује и резултат нашег Армина – каже председник АК “Полет“ Спасоје Петрић.

Очекује да ће се након великог успеха који је остварио Синанчевић ствари променити на боље.

Пошто општина Пријепоље нема слуха за АК „Полет“, јер већ две године не добијамо средства из буџета, надам се да ће неко у државној власти, укључујући  и председника Вучића, помоћи нашем клубу јер нико од атлетских клубова у Србији нема финалисту Светског првенства осим једног малог „Полета“, који постоји већ 20 година – завршава Спасоје Петрић.

За прву светску медаљу Армин Синанчевић ће се борити у суботу, 5. октобра, а финале је на програму у 19 сати и 5 минута.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *