СДП, ДПС и СДПС на локалне изборе излазе са листом „Заједно за Пријепоље“

СДП, ДПС и СДПС на локалне изборе излазе са листом „Заједно за Пријепоље“

Санаџачка демократска партија, Демократска партија Санџака и Социјалдемократска партија Србије склопиле су коалициони споразум за излазак на локалне изборе у Пријепољу са заједничком листом. Лидери ових политичких партија Есад Хоџић, Зулкефил Бато Садовић и Предраг Чичић биће на прва три места листе „Заједно за Пријепоље“, саопштено је на конференцији за медије.

Представници политичких партија које су формирале листу „Заједно за Пријепоље“ на конференцији су истакли да је ово важан датум за општину Пријепоље и њен будући економски и друштвени развој.

Сматрамо да је и у досадашњем периоду било рада и резултата, али не у мјери у којој је то требало да буде.  Ми лично нисмо задовољни постигнутим резултатима исматрам да ће ова коалиција допринети да далеко буде боље,  а развој Пријепоља у знатној мери буде бржи и јачи – рекао је председник OO СДП Пријепоље Есад Хоџић.  

Заједничка листа је могла да се зове и „Најбоље за Пријепоље“ сматра председник ДПС-а Зулкефил Бато Садовић, наводећи разлоге за приступање коалицији.

Сам назив листе „Заједно за Пријепоље“ говори све. Други важан разлог је што ова листа није једнонационална, тако да позивам грађане свих националности и вјера да гласају за ову лист зато што је такав наш орјентир, не дјелимо људе ни по вјери ни по нацији – истакао је председник ДПС Зулкефил Бато Садовић.  

Председник СДПС Пријепоље Предраг Чичић надовезао се да је време сврставања у једнонационалне партије прошло.

Ми смо направили један велики искорак. Направили смо ово заједно. Овде су странке које имају сличне програме и идеје да унапреде живот грађана у Пријепољу – додао је Чичић.

Како ће СДП и ДПС, које су од 2008. године углавном на супротним политичким странама, сада функционисати на заједничкој листи? На скупштинским заседањима много пута чуле су се међусобне критике.

Имали смо ми и жучних расправа, што је по мени сасвим нормално. Ми смо се трудили да никад никога не вријеђамо на личној основи и све што сам износио на Скупштини стојим иза тога. Критиковао сам што није добро, гласао сам за оно што смо сматрали да је добро. Покушали смо да дамо наш учинак и један од разлога што смо ушли у ову коалицију је што смо сигурни да ћемо бити у владајућој већини у Пријепољу и да ћемо са те позиције моћи више да учинимо – објашњава Садовић.

Према речима Есада Хоџића, о сарадњи се преговарало и пред изборе 2016. и 2020. године, али договор није постигнут. У  фокусу заједничке листе биће економски развој општине.

Локална самоуправа има довољно средстава, али се из године у годину та средства не троше. Ту је проблем. То указује не на недомаћински однос, него на неспособност власти у којој смо и ми били. То желимо да прекинемо. Имате пример Прибоја и Новог Пазара који су увек у проблему јер све потроше. То и ми хоћемо – додао је Хоџић.

Коалициони партнери су навели да на изборе излазе са подмлађеном, али квалитетном листом и да очекују победу, као и место председника општине.

Подели на мрежама

Повезани чланци