СДП не учествује у обележавању Дана општине

СДП не учествује у обележавању Дана општине

Одборници и одборнице Санџачке демокрaтске партије у Пријепољу нису учествовали на свечаној седници Скупштине општине поводом обележавања Дана општине, а разлоге за то изложили су на конференцији за медије одржаној испред зграде општинске управе.

Честитали су грађанима и грађанкама Пријепоља Дан општине који је установила претходна власт, али у чијем обележавању које како кажу организује ова привремена власт, неће учествовати.

„На овај начин желимо да још једном укажемо да ових десет партија немају политичке и кадровске потенцијале за вршење власти као и на скоро једнонационалну структуру ове власти која није одржива и коју ћемо на сваки начин покашавати да променимо“,  рекао је  Есад Хоџић, председник ОО СДП у Пријепољу.

Хоџић се осврнуо и на недавна отпуштања у јавним предузећима оцењујући их као политички реваншизам и да је власт тако угрозила безбедност грађана и хигијену у граду, као и да никада за време Бајрама нису били пуни контејнери и град тако прљав.

Забринути су и што се локална власт није огласила поводом недавног инцидента у пекари Арена.

С правом се грађани питају да ли је то организован чин са политичком поруком или је чин пијаних и обесних младића. Председник општине је морао да се обрати јавности и отклони те дилеме – навео је Хоџић.

У СДП-у сматрају и да је непоштовање што нико из извршне власти није присуствовао завршници турнира Рамазанске лиге, а поставили су и питање коришћења службеног аутомобила и зашто се не решава проблем депоније смећа када је претходна власт малтене све договорила и само је остало да се потпише уговор са депонијом Дубоко из Ужица.

Иако су ове критике више за скупштинску говорницу, одборници и одборнице СДП-а изнели су их на конференцији, јер како кажу указивање на ове пропусте није могло чекати наредну редовну седницу скупштине.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци