СДП: Да ли се пут за Сељашницу гради без грађевинске дозволе?

СДП: Да ли се пут за Сељашницу гради без грађевинске дозволе?

На санацију пута Коловрат – Сељашница – Слано Блато до сада је из општинског буџета потрошено превише новца, а на почетку је обећавано да ће средства бити обезбеђена са државног нивоа, истакао је председник Општинског одбора Санџачке демократске партије Есад Хоџић. Па ипак, 80 одсто средтсва уложила је општина, а тек 20 одсто Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

То је 238 милиона динара, од чега је 213 милиона за пут, а остатак за уређење трга. Зашто толика средства само за једно насељe – пита се председник Општинског одбора Санџачке демократске партије Есад Хоџић.

Хоџић истиче да овај пут нема ни грађевинску дозволу, а образлаже и зашто.

Ја сам тражио пре месец дана од општинске управе да ми доставе информацију да ли је издата грађевинска дозвола. Наравно да ми нису одговорили, али смо ми сазнали да је издато Решење о санацији. Санација било којег објекта значи поправљање тог постојећег објекта. За пут то конкретно значи пресвлачење новог асфалта или крпљење неких рупа. Ово може да се подведе под реконструкцију или изградњу новог пута. По Закону о путевима и Закону о планирању и изградњи ово је у најмању руку реконструкција и морало је да се изда решење о реконструкцији. Реконструкција значи да изграђујете потпорне зидове који су висине неколико метара, то су нови објекти. Ово је случај за неке даље истражне радње.

Све док преовладава лични интерес поједнаца из власти, неће бити напретка, сматра Хоџић. Зато се и пита:

Ја питам да ли је грађевинска инспекција излазила на терен и да ли је проверавала шта се то горе ради? Да ли ће опет доћи до накнадних радова? Да ли су били ажурни тако као што су у Болници наложили  рушење лифта, који знамо шта значи за све грађане општине Пријепоље и шире?

Поред санације пута Коловрат – Сељашница – Слано Блато, Хоџић је истако још неколико горућих проблема, запитавши се шта је са инвестицијама у сеоске путеве, уговором са ЕПС-ом за изградњу трафостанице у Виницкој и зашто нас смеће све више затрпава, а озбиљно  решење за проблем депоније Стањевине се не назире.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *