Седница СО Пријепоље: Наставиће се…

Седница СО Пријепоље: Наставиће се…

За непуна два сата рада седнице председник Скупштине општине Пријепоље одредио три паузе. Четири одборника Странке правде и помирења блокирали скупштинску говорницу јер нема директног ТВ преноса седнице.

Тек што је почела друга седница СО Пријепоља, одређена је пауза јер је одборник СПП-а Самир Тандир указао на повреду достојанства скупштине, јер у скупштинској сали седи особа која је КОВИД позитивна и којој је изречена мера изолације.
Одређена је прва пауза од десет минута.

Пошто се према речима председника СО нико на паузи није изјаснио да има Корона вирус, нити одборник Тандир жели да каже ко је то, предложио је да се настави са радом. За допуну дневног реда предложено је 8 тачака: 6 одборника опозиције и две Општинског већа.

Образлагање допуна тек што је почело, а већ је одређена друга пауза. Овога пута јер су одборници Тандир из СПП и одборник СДА Едиб Кајевић указали да нема ТВ преноса и да није обезбеђена јавност рада.

Да телевизијски пренос није обавезан, подсетио је одборник листе “Заједно за ПП- Расим Љајић ” Шефкет Шеховић, позивајући се на члан Пословника о раду скупштине.

Уследило је образлагање тачака допуна дневног реда, а онда опет пауза.

Разлог исти: ТВ преноса још увек нема.

Иако је председник скупштине наглашавао да телевизијски пренос није обавезан и да ће седница бити реемитована, четири одборника СПП-а блокирали су говорницу, захтевајући да се обезбеди телевизијски пренос, а уколико не, да се седница одложи до оног момента док се не обезбеди.

“Ово није играна серија да је репризирамо”- истакао је Тандир.

Oбразложење ТВ Прибој због изостанка уживо преноса седнице Скупштине општине Пријепоље је да им је блокиран сигнал и слаб интернет.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *