Друштво

,

Корона вирус

,

Туризам

Скраћена рута 21. Лимске регате

Епидемија корона вируса за сада није у великој мери угрозила програме које је Туристичка организација Пријепоља имала у плану за 2020. годину, с обзиром да се већина манифестација одржава на отвореном простору и током летњих месеци. Лимска регата, које се ове године организује 21. пут, одржаће се 6. јуна, упркос епидемији и у нешто измењеном издању.

Од 20-ак манифестација које су ове године биле у плану и програму Туристичке организације Пријепоље, једина која је требало да буде одржана за време трајања ванредног стања је Комаранска кошија. Да ли ће бити одржана и када зависиће од епидемиолошке ситуације.

Пошто тренутно важи забрана окупљања више од 100 људи, а добро знамо да је Комаранска кошија претходних година окупљала и по неколико хиљада, још увек је неизвесно да ли ли ће и под којим условима она бити одржана, а да не ремети препоруке које је донела Влада Србије – каже директор Туристичке организације Пријепоље Небојша Свичевић.

Што се тиче осталих манифестација, попут Међународног купа у риболову и Јадовничког ултра маратона, оне би, како је и планирано,требало да буду одржане током јула. Једна од најзначајнијих и прва која нас очекује у наредном периоду је Лимска регата, која ће ове године бити одржана у нешто другачијем издању.

Сваке године крајем маја и почетком јуна Туристичка организација Пријепоља у сарадњи са Туристичким организацијам Андријевице, Плава, Берана и Бијелог Поља организује Лимску регату. Ове године, због ситуације у којој се налазимо, неће бити регате на територији Црне Горе, али да не би прекидали одржавање ове веома атрактивне и посећене манифестације, она ће ове године бити одржана само у Србији и то у суботу, 6. јуна на релацији од манастира Куманице до плаже Петровац. Очекујемо само учешће такмичара из Србије, јер из познатих разлога такмичари из Црне Горе неће моћи да учествују, а још увек не знамо какав ће бити статус са такмичарима из Републике Српске, односно Босне и Херцеговине – каже Свичевић и додаје да се до садa пријавило пет посада.

Све овогодишње манифестације Туристичке организације Пријепоље, Туристичке организације регије Западна Србија и Туристичке организације Србије требало је да буду повезане са обележавањем јубилеја 800 година манастира Милешеве.

Ми смо то уврстили у програм и добили сагласност од надлежног министарства да се све манифестације раде под тим слоганом. Међутим, због стања које нас је задесило ми уопште не знамо када ће бити званично обележавање пошто је то под ингеренцијом Српске православне цркве. По неким наговештајима то би требало да буде у октобру, а све манифестације и даље остају под слоганом „У сусрет 800 година манастира Милешева“ – истиче Небојша Свичевић.

С обзиром да ће велики број грађана и грађанки Србије ове године одмор провести у нашој земљи, Свичевић каже да ће Туристичка организација Пријепоља максималну пажњу посветити афирмацији туристичких потенцијала општине Пријепоље, које мало која општина у Србији има.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *