Скупштина ставила ван снаге одлуку о куповини земљишта за изградњу спортске сале у Ивању

Скупштина ставила ван снаге одлуку о куповини земљишта за изградњу спортске сале у Ивању

Скупштина општине Пријепоље усвојила је План детаљне регулације “Корито реке Милешевке са делом заштићене околине манастира Милешева”, а ставила ван снаге одлуку о прибављању непосредном погодбом  неизграђеног грађевинског земљишта у јавну својину општине Пријепоље, а које је предвиђено за изградњу спортске сале у Основној школи “Бошко Буха” у Ивању.

Одборницима и одборницама, чланица Општинског већа Душка Бајић је детаљно појаснила зашто се одлука о куповини планиране парцеле у Ивању, за потребе изградње спортске сале, ставља ван снаге.

Душка Бајић је објаснила да је у оквиру пројекта реконструкције школе и изградње сале, била предвиђена парцела која је је више од 500 метара била удаљена од школе и где ни би био решен проблем грејања. Зато је донета одлука да се приступи поступку прибављања друге, ближе локације, што је Скупштина општине потврдила својом одлуком из фебруара ове године. Након захтева јавног бележника да се о поступку изјасни и општински правобранилац, дошло је до проблема јер су уочени законски пропусти због којих су одборници на овој седници морали да ставе ван снаге првобитно донету одлуку.

Одборници из редова власти и опозиције имали су шта да кажу и замере на оваквом расплету догађаја. Док је Сабахудин Хајдаревић истакао да је баш Скупштина довела школу у Ивању у ову ситуацију где је изгубљено седам месеци због лоше одлуке надлежних, други су одуговлачење поступка именовања општинског правобраниоца истакли као један од узрока, јер је баш општинска правобранитељка дала негативно мишљење на цео поступак.

Едиб Кајевић, одборник СДА Санџака је истакао да је више пута указивао да ће због неименованог општинског правобраниоца да се јаве овакви проблеми и изразио сумњу да ли ће Канцеларија за управљање јавним улагањима ова средства чувати за ову намену и у наредној години, која је и изборна па су шансе за то још мање.

Кајевић је истакао да је питање колико је оваквих и сличних одлука које су усвојене, а које ће доћи на наплату у неком наредном периоду, захваљујући ангажману адвоката да брани интересе Општине Пријепоље. Председник Скуштине општине Изудин Шантић је на то одговорио да је бивша власт, у којој је и Кајевић учествовао, требало да заврши поступак именовања, а да епидемија корона вируса и парламентарни избори не могу бити изговор зашто то није урађено. Једна од битнијих тачака првог дела девете седнице је и анализа Плана детаљне регулације “Корито реке Милешевке са делом заштићене околине манастира Милешева” коју је представио обрађивач, а неопходност ове одлуке истакла је и Душка Бајић испред Општинског већа као предлагача.

Душка Бајић је рекла да се усвајањем овог плана стичу услови за куповину земљшита за изградњу вртића у насељу Бостани, код основне школе.

Одборник Хајдаревић је у оквиру расправе о овој теми рекао да за овако велике пројекте заслуге припадају Влади Републике Србије и нашим политичарима у Београду, а не локалним, који су немоћни. Свих седам тачака дневног реда које су разматране су и усвојене, а међу њима и укњижење градског стадиона и нефинансијске имовине месних заједница Пријепоље, Сељашница, Коловрат, Ивање, Велика Жупа и Бродарево у пословне књиге Општине Пријепоље . Ова седница, која је прекинута јер није био обезбеђен неопходни материјал за именовање нове вршитељке дужности Библиотеке “Вук Караџић”, Сабире Хоџић, што је усвојено као допунска тачка, требало би да буде настављена до 22. октобра.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци