„Случај Хаџиавдић“ по хитном поступку поново пред председницом Скупштине општине

„Случај Хаџиавдић“ по хитном поступку поново пред председницом Скупштине општине

Након што се Скупштина општине Пријепоље оглушила о одлуку Апелационог суда, који је потврдио пресуду Вишег суда по којој је Сабира Хаџиавдић незаконито именована за директорку Центра за социјални рад Пријепоље, Радомила Пјановић, која је била једна од кандидаткиња за директорку, обратила се Министарству финансија тражећи укидање депонованог потписа Сабире Хаџиавдић. Тим поводом као надлежно огласило се Министарство државне управе и локалне самоуправе и наложило председници СО Пријепоља предузимањe хитних мера и активности у циљу поступања органа општине Пријепоље у складу са законом, односно судском одлуком.

Управа за трезор Министарства финансија доставила је Министарству државне управе и локалне самоуправе захтев за укидање депонованог потписа Сабире Хаџиавдић, директорке Центра за социјални рад Пријепоље и пресуду Апелационог суда у Крагујевцу, који је упутила Радомила Пјановић, једна од кандидаткиња за место директорке. У закључку Министарства државне управе и локалне самоуправе, који је достављен Радомили Пјановић, стоји „да је судска власт независна од законодавне и извршне, као и да су судске одлуке обавезне за све и не могу бити предмет вансудске контроле. Целокупна документација прослеђена је председнику СО Пријепоље, ради хитног предузимања мера и активности из његове надлежности, у циљу поступања органа општине Пријепоље у складу са законом“, стоји у закључку који је потписао државни секретар Зоран Касаловић.

Сабира Хаџиавдић  је за директорку Центра за социјални рад Пријепоља постављена на седници Скупштине општине пре две године. Она је и даље на овој функцији, упркос пресудама, прво Вишег па и Апелационог суда, према којима њено именовање није у складу са Законом. Скупштина општине Пријепоље није испоштовала судску одлуку и није је разрешила са ове дужности, због чега је Радомила Пјановић, почетком ове године поднела кривичне пријаве због злоупотребе службеног положаја против председника општине Пријепоље Драгољуба Зиндовића, председнице СО Стане Марковић и директорке Центра за социјални рад Сабире Хаџиавдић.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *