Снег у Пријепољу – Путеви проходни, прекиди у снабдевању електричном енергијом

Снег у Пријепољу – Путеви проходни, прекиди у снабдевању електричном енергијом

Снег који је за викенд падао на територији општине Пријепоље није донео веће проблеме у одвијању саобраћаја, потврдила је за Телевизију Форум Едина Џиновић из ужичких „Путева“, предузећа задуженог за одржавање магистралних путних праваца. Када је у питању одржавање локалних путева на територији наше општине, ситуација је била нешто другачија, јер ове године општина није склопила уговоре за одржавање већине путних праваца који су претходних сезона чишћени.

Возама и ангажовањем мештана, очишћени су путеви у већини сеоских месних заједница након првог већег снега ове зиме. Чишћење главних путних праваца кроз приградска насеља и села изгледа да ће највећим делом бити одговорност председника Савета месних заједница и мештана, с обзиром да је општина Пријепоље донела одлуку о обустави поступка јавне набавке за услугу чишћења снега у овој зимској сезони за две партије, јер није достављена ниједна понуда. Локална самоуправа је за ту намену обезбедила одређене количине горива, а извођачи су најчешће мештани који снег чисте возама.

Снег који је за викенд у сеоским месним заједницама веће надморске висине нападао и тридесетак центиметара, донео је проблеме у снабдевању електричном енергијом. Због кварова на далеководима без струје су за викенд били Камена Гора, Брајковац, део Комарана, Скокуће, Тоци, Дренова, Џурово, Слатина и Страњани, а пријављено је и неколико кварова на нисконапонској мрежи.

Магистрални путеви првог приоритета које одржава предузеће „Путеви“ из Ужица су чишћени све време, али због интензитета падавина у суботу од 14 до 23 сата била је на снази забрана саобраћаја за теретна возила. Саобраћајних незгода услед падавина није било, а у недељу су чишћени и путеви другог и трећег интензиета, каже Едина Џиновић.

Будући да метеоролози за предстојеће празнике прогнозирају температуре изнад просека за ово доба године, не би требало да буде проблема са одвијањем саобраћаја услед снежних падавина.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *