Спортске игре младих у среду у Прибоју

Спортске игре младих у среду у Прибоју

Прибој ће у среду, 12. јуна по први пут бити домаћин каравану Спортских игара младих. Спортске игре младих су највећа манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Турнеја по градовима Србије наставља се у среду у Прибоју, који је након четири године одржавања у Пријепољу, понудио много боље услове за организацију ове манифестације.

Игре су ове године у Прибоји зато што је пондио бољу спортску инфраструктуру  јер су они скоро имали МОСИ, а имају и тениске терене за разлику од Пријепоља, а тенис је један од спортова који су заступљени ба играма – истакао је један од координатора Спортских игара младих.

Свечано отварање је у 10 сати на теренима за мале спортове у Прибоју. Бакљу пријатељства Спортских игара младих упалиће млади прибојски фудбалер и атлетичар Бенјамин Кокор, а након тога деца одлазе на борилишта, где ће се такмичити у осам дисциплина:тенису, шаху, бич волеју, одбојци, баскету 3 на 3, рукомету, фудбалу, док ће најмлађи своје вештине опробати у игри између две ватре.

Учесници Спортских игара младих су ђаци основних школа различитих годишта. Углавном су 2004. годиште и млађи изузев баскета 3 на 3 где се могу такмичити и дечаци и девојчице 2003. годиште и млађи. Пријављивање је онлајн, а могу се пријавити и непосредно пре такмичења које почиње у 10.30 – рекао је Дивац и додао да се из Пријепоља очекује велики број учесника, а имаћемо спортисте у скоро свим дисциплинама, док ћемо у неким спортовима имати и више представника. 

Бане Дивац

Победници у Прибоју и на свим регионалним такмичењима пласираће се на државно првенство које ће се од 23. до 27. јула одржати у Београду. Најбољи из Београда иду на такмичење у Сплит, где ће се састати са екипама из Хрватске и Босне и Херцеговине, а као награду добијају и летовање у овом хрватском граду. Прошле године млади Пријепољски одбојкаши на песку Амар Мемовић и Зијад Меховић освојили су бронзану медаљу у Сплиту.

Опширније у видео прилогу:

 

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *