Спортски дан у Пријепољу – Покрени се спортом

Спортски дан у Пријепољу – Покрени се спортом

Поводом четири године постојања спортско удружење „Школица спорта“ из Пријепоља организовало је у недељу спортски дан под називом „Покрени се спортом“. Више десетина малишана, од 3 до 14 година, имало је прилику да активно учествује у различитим активностима, а родитељи да се упознају са оним шта нуди Школица спорта.

Циљ ове манифестације је био да се што више деце укључи у неку физичку активност, да схвате колико је спорт значајан за подстицање њиховог правилног раста и развоја, али и да развију љубав према спорту. Школица спорта, коју води професор физичког васпитања Аднан Мушкић, са успехом то ради већ пуне 4 године. 

Школица спорта се углавном базира на оним базичним спортовима, атлетици и гимнастици. Поред тога радимо и екипне спортове, радимио на јачању тимског духа кроз одбојку, кошарку, рукомет и фудбал. У минулом периоду реализовали смо и четири кампа, два у пливању, где је учествовало 55 деце и два у скијању где је било 60 деце. Ту су деца научила да пливају, односно скијају, а поред тих примарних циљева остварили смо и оне секундарне, а то су самосталност, социјализација – каже професор физичког васпитања и покреташ „Школице спорта“ Аднан Мушкић.

Интересовање деце је било велико. На платоу испред Дома културе окупили су се малишани различитих узраста који су демонстрирали своје способности у многобројним забавним и интересантним дисциплинама и вежбама. Према речима Аднана Мушкића, радити са децом је велика одговорност и обавеза, али са друге стране и уживање.

Нама је најбитније да дете на тренинг дође и оде са осмехом, да деца буду задовољна, да ми испунима сва њихова очекивања. Најважније је да деца долазе на тренинг и да са тренинга одлазе са осмехом – истакао је Мушкић.

Школица спорта настала је 2018. године године са идејом да се направи круг спортских активности током целе године, како би се деца анимирала и што више бавила спортом. Већ неколико година успешно реализује своје активности.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци