Сребрна медаља Армина Синанчевића – највећи успех каријере

Сребрна медаља Армина Синанчевића – највећи успех каријере

Репрезентативац Србије Армин Синанчевић освојио је сребрну медаљу у бацању кугле на Европском првенству у Немачкој. Освајањем другог места млади Бродаревац и бивши члан Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља остварио је највећи успех у каријери.

До своје прве медаље на Европским првенствима 26-огодишњи бацач кугле из Бродрева је дошао у петој серији, када је куглу бацио на даљину од 21,39 метара, што му је донело помак са трећег на друго место, које је задржао до краја. Поменути хитац био је знатно краће од резултата који је остварио у квалификацијама, када је куглу бацио на даљину од 21,82 метара.  

Армин је у финалу четири пута пребацивао границу од 21 метра, а хитац из пете серије био је довољан за сребрно одличје. На тај начин Синанчевић је успео да у свом дебитантском наступу на Првенству Европе постане вицешампион Старог континента, чиме је српској атлетици донео тек друго одличје у бацању кугле после Асмира Колашинца, који је у Хелсинкију 2012. године освојио бронзану медаљу. Са пребачених 20,14 метара Колашинац је у Минхену заузео 8. место. Драган Перић, садашњи Синанчевићев тренер, освојио је сребро 1994. године у Паризу, али на дворанском првенству, наступајући за Савезну Републику Југославију.

Златну медаљу освојо је Хрват Филип Михаљевић, који је у последњој шестој серији бацио 21,88 метара, док је бронза припала Чеху Томашу Станеку.

фото: Atlex – Serbian Athletics

Подели на мрежама

Повезани чланци