Сребро за Николину Пејатовић на Летњим олимпијским играма младих

Сребро за Николину Пејатовић на Летњим олимпијским играма младих

Репрезентативка Србије и чланица Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља Николина Пејатовић освојила је сребрну медаљу у скоку у вис на Европском олимпијском омладинском фестивалу који се одржава у словачком граду Банска Бистрица. До највећег успеха у каријери млада Пријепољка је дошла поправивши лични рекорд за четири центиметра.

У конкуренцији 13 скакачица у вис, које су кроз квалификације успеле да се пласирају у финале, Николина Пејатовић је остварила изванредан успех освојивши друго место и сребрну медаљу. До најзначајнијег резултата у каријери и фантастичног успеха за српску и пријепољску атлетику 16 – огодишња Николина је стигла прескочивши лествицу на висини од 182 центиметра, коју је прескочила у другом покушају. То је уједно и висина њеног новог личног рекорда који је поправљала два пута током такмичења.

Досадашњи рекорд Николине Пејатовић износио је 178 центиметара, што јој је омогућило учешће на Европском омладинском олимпијском фестивалу младих у Словачкој, где је са још 13 атлетичара и атлетичарки представљала репрезентацију Србије у дисциплини скок у вис заједно са својим тренером савом Пушицом.

Златну медаљу у скоку у вис освојила је Хрватица Јана Кошчак, која је прескочила 184 центиметра, док је бронза припала бугарској репрезентативки Ирен Сарабуковој са прескочених 180 центимтара.

Све честитке за Николину и желимо јој много успеха у наставку каријере. 

Подели на мрежама

Повезани чланци