Шта библиотека у Пријепољу нуди за време распуста?

Шта библиотека у Пријепољу нуди за време распуста?

Распуст траје до 14. фебруара, након чега следе обележавање Дана државности и викенд, па ће ђаци у школске клупе тек 18. фебруара. За то време, Библиотека „Вук Караџић“ је обезбедила бројне едукативне садржаје, који ће их подстаћи да стекну знања која се односе на школско градиво, али и да се друже и открију занимљивости које нису обухваћене редовним школским планом и програмом.

Хтела бих да скренем пажњу да постоји једна веома интересантна и одабрана колекција игара – значи не само књига за децу, већ и друштвених игара, дидактичких игара, квизова и слагалица, које они могу користити на дечјем одељењу наше библиотеке и на тај начин утрошити своје слободно време. Пошто је распуст време када и они воле да се одмарају и од читања, тако да коришћењем свих тих материјала које имамо за децу, а који су прилагођени најразличитијим узрастима, они се могу лепо забавити, али и нешто корисно научити – каже библиотекарка Марија Стиковић.

На дечјем одељењу библиотеке на располагању су стратешке игре, квизови, игре меморије и сликовнице.

Имамо један занимљив сет који се зове Загонетне домине, чији је аутор Урош Петровић, наш познати писац за децу и врло радо виђен гост и у нашој библиотеци. То је једна друштвена игра која је предвиђена за два или више играча и која подстиче не само дидактичке, већ и вербалне способности код деце, а везана је и за школско градиво и креативно решавање проблема. Тежина те игре може се прилагођавати узрасту деце.
Ту су и играчке које су направљене од дрвета или других природних материјала, као и комплети за креативно изражавање, захваљујући којима они могу да побољшају и своје моторичке способности и слично – истиче Марија.

За оне који током распуста ипак желе нешто и да прочитају, на располагању је велики број занимљивих наслова.

Ја бих препоручила књигу „Аги и Ема“ Игора Коларова, нашег писца за децу. Мислим да је она од ове године ушла и у обавезну лектиру. То је стварно једна топла прича о пријатељству једног деветогодишњег дечака и једне старије усамљене жене Еме. По тој књизи је снимљен и један играни филм за децу, у коме главну улогу игра Милена Дравић. Реч је о једној краткој причи и препоручујем је за све узрасте, не само за децу – закључује Марија Стиковић.

Библиотекарке кажу да су међу основцима доста тражене књиге из серијала Перси Џексон, као и наслови аутора Џона Грина и Алвина Хамилтона.

Подели на мрежама

Повезани чланци