Шта је спорно у асфалтирању пута ка Оборцима у Ивању? (ВИДЕО)

Шта је спорно у асфалтирању пута ка Оборцима у Ивању? (ВИДЕО)

Испуцао асфалт након двадесет дана од извођења радова на 80 метара пута у Оборцима у Ивању био је разлог да представници локалне самоуправе, након притужби грађана, изађу на терен. Из општине сматрају да је спорно што је извођач радова „ДОО Лабуд плус“ радио без присуства инвеститора и надзорног органа, а из ове фирме тврде да су испоштовали уговор и све процедуре и да ће попуцали асфалт санирати у току дана.

Оштећење на недавно асфалтираном путу у ивањском засеоку Оборци, од стругаре Свичевића ка Мејтефу, на коју су указали мештани овог насеља, извело је на терен представнике локалне самоуправе. Спорно је што је извођач кренуо да ради без присуства инвеститора и надзора“, рекао је председник Општине Пријепоље Драго Попадић. То је заустављено. Од пре месец дана ниједан путни правац неће бити прихваћен ако не буде присутан инвеститор у току извођења радова“, каже Попадић.

У току извођења радова уговорена дужина пута у Ивању је скраћена а повећана дебљина асфалта. Предвиђена је била дужина од 105 метара, каже Попадић, али су утврдили на лицу места да пролазе камиони са тешким теретом и сугерисали да се смањи дужина, а да се повећа дебљина асфалта, на бар 8 центиметара.

Лабуд Бегановић из предузећа „ДОО Лабуд плус“, које изводи радове, каже да су радови извођени у складу са уговором, након чега су представници локалне самоуправе затражили да дође до измена. „Ту је предвиђена дебљина асфалта од 6 центиметара, али је у моменту извођења радова инвеститор тражио да се промени дебљина на 8 центиметара“, каже Бегановић, и додаје да је то и урађено.

„За ту врсту асфалта није предвиђено да се ради у дебљини од 8 цм. Максимална дебљина асфалта тих техничких карактеристика је 6,5 цм. Ниједан путни правац није исти. Ту је направљена грешка, од онога ко је радио предмер радова раније. По мени, ту је требало да се раде два слоја асфалта“, каже Бегановић, који додаје да су на лицу места били и надзорни орган и представници општине, да је мерена температура асфалта и тврдоћа терена, која је већа од тражене. „Мислили су да ураде боље, а десило се, по мени, горе“, додаје.

Радови на путу још увек нису завршени а председник општине каже да ће досадашњи бити проверени, а извођач да ће оштећење бити санирано у пут предан на коришћење у складу са договореним послом. Вредност уговорених радова на овом путу је 700 хиљада динара, а уместо предвиђених 105 биће асфалтирано 80 метара са дебљим слојем асфалта.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци