Штаб за ванредне ситуације затворио Висећи мост – проглашена ванредна одбрана од поплава у Пријепољу

Штаб за ванредне ситуације затворио Висећи мост – проглашена ванредна одбрана од поплава у Пријепољу

Штаб за ванредне ситуације општине Пријепоље је донео одлуке да се затвори Висећи мост у центру Пријепоља, спортски терени ОРСИ и пут поред Лима у Ивању, који је вода већ поплавила. О поштовању ових забрана стараће се полицијски службеници који ће пратити и одвијање саобраћаја у Струговима, на месту где је магистрала најближа Лиму.

Фото: Форум инфо/В.Малешић

Због обилних падавина, које су изазвале нагли пораст водостаја Лима, вечерас је одржана трећа ванредна седница Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље. Донете су одлуке да се, због безбедности грађана и грађанки, затвори Висећи мост у центру Пријепоља, спортски терени ОРСИ и пут поред Лима у Ивању, који је вода већ поплавила. Мост, терени и пут ће бити обележени одговарајућом сигнализацијом, а присутни ће бити и полицијски службеници Полицијске управе Пријепоље. У току вечери ступиће се у контакт са председницима и повереницима угрожених месних заједница како би се обавестили грађани да буду приправни да прискоче у помоћ надлежним службама у случају потребе.

Припадници Одељења за ванредне ситуације Пријепоље и Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље ће током целе ноћи обилазити угрожене делове Пријепоља и Бродарева и пратити стање на терену, које још увек није алармантно али може ескалирати ако се наставе падавине, пре свега у сливу Лима у Црној Гори. Пажња ће бити усмерена на приобаље и мостове.

У сарадњи са дежурном службом Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“, завршавају се радови на постављању комплетне мобилне заштите од поплава на обалоутврди у Шарампову, која је у току дана била инсталирана у дужини од 80 метара, што се испоставило као недовољно па су радови настављени, а помоћ пружају радници Електродистрибиције из Пријепоља. Редовна одбрана од поплава је укинута и проглашена је ванредна одбрана, саопштило је вечерас ЈВП „Србијаводе“, а водостај Лима је у 21 сат прешао коту од 300 центиметара у Пријепољу.

Тренутно су најугроженија поједина домаћинства у Залугу и делови Бродарева, где се Лим излио на спортске терене „Јалија“ и угрожава објекат Ватрогасног дома и трафостаницу, која ће, уколико вода настави да расте, морати да буде искључена. Велики Лим подиже ниво Комаранске реке па би нека домаћинства у том делу могла бити угрожена, речено је на Штабу.

Нова седница општинског Штаба за ванредне ситуације је заказана у понедељак, 21. новембра, у 8 часова, а спровођење нових мере и доношење одлука зависиће од дешавања на терену током ноћи и извештаја које ће поднети представници институција и јавних предузећа ангажованих на заштити од поплава. Тренутно се сви надају повољној временској прогнози и престанку падавина, пре свега у Црној Гори.

Подели на мрежама

Повезани чланци