Стабилније снабдевање струјом и водом мештанима Јабуке, обећала општинска власт

Стабилније снабдевање струјом и водом мештанима Јабуке, обећала општинска власт

Док чекају завршетак изградње водовода који би трајно решио питање водоснабдевања целог села, проблем су, као и много пута до сада, покушавали да реше сами мештани Јабуке.

„Ми смо скупљали новац од мештана, копали рупе, постављали стубове како бисмо имали воде колико толико и то је више неиздрживо. Морамо да регулишемо ти и да неко води рачуна о водоводу, да решимо проблем са струјом и водом, јер на селу живети, а немати воду је заиста тешко“, пожалио се мештанин Јабуке, Драго Остојић.

Jabuka2

Струја са ове нисконапонске мреже, као и велика дуговања за потрошену струју се воде на Путников хотел на Јабуци који је у стечају и то је први проблем који се мора решити, истиче председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић.

„Договорили смо се да од данас струја која се троши за избацивање воде иде на рачун Месне заједнице. Ми ћемо наставити са инвестицијама у водовод и полагањем још 300 метара водоводног кабла, санирати базене и ангажовати стручњаке да провере каптаже и секундарну мрежу. Надам се да ће из Комуналног предузећа доћи да прегледају цео систем и преузети газдовање, а мештани плаћати и рационално трошити воду“, обећао је Зиндовић.

Како ће напредовати изградња водовода за цело село зависиће од добијања грађевинске дозволе за преосталу деоницу цевовода.

„Фали папир, нема грађевинске дозволе за један део трасе. Док добијемо дозволу, пролази грађевинска сезона. Новца има, али за озбиљне и квалитетне пројекте“, нагласио је члан Општинског већа, Милан Гачевић.

Председник општине Драгољуб Зиндовић обећао је да ће у року од 15 дана овај део Јабуке бити потпуно напојен преко нове нисконапонске мреже и да ће бити постављено 150 нових стубова, као и да ће до краја године бити завршена изградња цевовода и санирана водоводна мрежа .

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци