Друштво

Стартап центар у Прибоју – Шанса за лакше развијање бизниса

Велики су планови за будућност Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју, који је отворен у јуну ове године. Наиме, за све оне који желе да покрену своје предузеће или већ имају регистровано не старије од две године, обезбеђен je бесплатан простор и рачунар за коришћење.

Регионални иновациони стартап центар у Прибоју има све услове за добар рад, оснивање и покретање сопственог бизниса будућих прибојских, пријепољских и нововарошких предузетника, али и њихово умрежавање са другим предузетницима и  инжењерима из Србије, Европе и света.

Имамо сада тренутно опремљених 600 квадрата савременог простора, 20 јединица за стартап предузећа која су у поступку усељења. Треба да распишемо јавни позив за стартап компаније које ће бити усељене. План је да те компаније имају обезбеђену правну и економску помоћ, као и помоћ у писању пројеката и конкурисања код разних извора финансирања. За простор могу да конкуришу новооснавана предузећа и они који тек планирају – каже координатор Регионалног иновационог стартап центра Данило Пријовић.

Регионални страртап центар отворен је уз подршку Министартва за иновације и технолошки развој.

На нивоу Србије већ је отворено 17 стартап центара, Министарство већ две године расписује конкурс. У већим градовима, углавном се фокусирају на ИТ сектор, али код у мањим срединама немамо толико људи у тој области – каже Данило.

У реконструкцију, опремање простора и функционисање центра  у првој години Министарство за иновације и технолошки развој Републике Србије уложило је 42 милиона динара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *