Стефановић: Кривичне пријаве против оних који после 20 часова буду на улицама

Стефановић: Кривичне пријаве против оних који после 20 часова буду на улицама

Влада Србије увела је забрану кретања за све грађане у периоду од 20 часова до 5 часова ујутро, као и апсолутну забрану кретања – у руралним и подручјима са мање од 5.000 становника за старије од 70 година, а у градовима за старије од 65 година.

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић је поновио да ће МУП контролисати испуњеност мера и да ће контрола бити веома ригорозна, при чему ће свако ко буде прекршио бити кривично одговоран. Министар је упозорио на то да за сада нема довољно дисциплине, наводећи да је извршена контрола 7.607 људи којима је наређена самоизолација, од којих 1.650 није поштовало мере.

Против оних који се не придржавају мера, биће одмах написана кривична пријава и послата на кућне адресе, а кривични поступци следе када тужиоци буду сматрали да треба, нагласио је Стефановић, и додао да ће људима ван станова бити одмах писана кривична пријава и биће спровођени кућама.

Подсећамо, свим грађанима са 65 и више година старости, a који живе у урбаним срединама забрањено је напуштање својих домова.

Када је реч о руралним срединама, старосна граница је 70 година. То значи да сви грађани ових старосних доби током целог дана морају бити код куће.

Сви остали грађани Србије, без обзира на године старости, од 20 часова до 5 часова ујутру, морају бити код куће.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *