Стигле маске у пријепољске апотеке – Потражња велика

Стигле маске у пријепољске апотеке – Потражња велика

После вишенедељне несташице у пријепољске апотеке стигле су заштитне маске. По налогу Републичког фонда за здравствено осигурање свака апотека добила је по 500 маски иако је првобитно било планирано 1.200 комада . Продавале су се по цени од 100 до 120 динара, а максимално се могло купити 10 маски.

Држава је маске набавила из Кине и по уредби Владе Србије продаја је ограничена на највише 10 комада. Исту количину могу да купе и физичка и правна лица.

У градску апотеку у Пријепољу, као и у преостала три објекта ове установе у Бродареву, у улици Изета Чавића и Коловрату, стигло је по 500 заштитних маски. Продају се по цени од 103, 68  динара. Због мање количине, у градској апотеци кажу да је уведено ограничење на две маске како би што више грађана могло да их купи. Из градске апотеке очекују да ће и наредних дана редовно добијати маске и средства за дезинфекцију.

И у апотеке „Тилија“ и „Вива Дијаб“ стигло је 500 маски које су се могле купити по цени од 100 динара за комад, а максимално се могло купити 5 маски.

Исту количину маски добила је и апотека „Кршенковић“. Њихова цена је 120 динара, што је и максимално дозвољена цена коју је прописала Влада Србије, а највише се могло купити 10 маски. Апотека Кршенковић је, сходно насталој ситуацији, одлучила да за све пацијенте старије од 65 година, труднице, породиље и високоризичне групе, као и све оне који су у самоизолацијиорганизује нови вид услуге. Сви неопходни артикли се могу поручити телефоном, а фармацеути  ће припремити поруџбину и у договору са пацијентом организовати доставу.

С обзиром да су у првој испоруци стигле мање количине маски од првобитно планираних, и да су током дана скоро све количине продате, у пријепољским апотекама нове испоруке очекују за два до три дана.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *