Струковни инжењер заштите на раду предложен за вршиоца дужности директора Дома културе

Струковни инжењер заштите на раду предложен за вршиоца дужности директора Дома културе

Општинско веће општине Пријепоље донело је решење о престанку дужности директора Дома културе Радослава Коругића, који је преминуо 17. маја, и донело решење о именовању Вељка Кијановића из Пријепоља за вршиоца дужности директора ове установе.

У достављеној биографији пише да је Вељко Кијановић рођен 1969. године и да је по струци специјалиста струковни инжењер заштите на раду. Високу школу струковних студија завршио 2012. године у Ужицу. На истој школи 2009. године стекао је звање струковни менаџер, а на Вишој економској школи у Београду је 1992. године стекао звање инжењера пословне економије. Као радно искуство, поред менаџера продаје, организатора услужно комерцијалног пословања, саветника за купце на терену, службеника обезбеђења и транспорта новца, наводи се и рад на привременим и повременим пословима у Јавном комуналном предузећу Лим, од 2008. до 2010. године био је царински службеник.

Да ли је биографија предложеног вршиоца дужности директора Дома културе у складу са прописаним законским нормама?

У члану 36 став 1 Закона о култури стоји да кандидати за директоре установа морају имати високо образовање и најмање пет година радног искуства у струци. У члану 37 се наводи да оснивач може именовати вршиоца дужности директора установе, без претходно спроведеног јавног конкурса, у случају када директору престане дужност пре истека мандата, односно када јавни конкурс за директора није успео. Вршилац дужности директора може обављати ту функцију најдуже једну годину, али јасно је и назначено да без обзира на то мора да испуњава услове за избор кандидата за директора из члана 36 став 1.

Пред одборницима ће се наћи и предлог одлуке о завршном рачуну буџета за 2018. годину, разматрање предлога одлука о такси превозу, градском и приградском превозу, предлог одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине општине и предлози одлука за доделу јавног признања Почасни грађанин, Награде општине Пријепоље, захвалнице и новчане награде.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *