Субвенције за 220 пољопривредника за набавку опреме и механизације

Субвенције за 220 пољопривредника за набавку опреме и механизације

Уговоре о субвенцијама за набавку опреме и механизације потписало је 220 пољопривредника и пољопривредница у општини Пријепоље. Само по овом позиву, у развој пољопривредне производње, уз учешће пољопривредника, уложено је укупно око 32 милиона динара, док је у протеклих пет година према речима представника локалне самоуправе, у набавку нове опреме и механизације уложено близу 150 милиона динара.

Кроз 11 мера, општина Пријепоље регресирала је набавку пољопривредне опреме и механизације у области сточарства, обраде земљишта, заштите биља и пчеларства. За пољопривреднике и пољопривреднице, континуирана подршка у улагању у њихова газдинства веома је значајна.

Из године у годину број корисника који се пријављује на конкурс се повећава, као и износ средстава која се из општинског буџета издвајају за ову намену, па је тако у претходних пет година у набавку нове пољопривредне опреме и механизације уложено око 150 милиона евра.

Ми смо презадовољни што смо успели да ове године задовољимо потребе 220 пољопривредника у укупном износу наших средстава од 15 милиона и 700 хиљада када се на то додају средства пољопривредника и ПДВ то је око 32 милиона нове механизације и опреме. Битно је напоменути да је Служба за пољопривреду мукотрпним радом у претходних петнаестак година да код људи развије навику да саде малину и те засаде повећавају, тако да смо ми у овој години имали око пет милиона евра прихода од малине. Такође морамо похвалити и пчеларе који су приходовали више од милион евра, на то морамо додати и повртаре који повећавају засаде и то чини пољопривреду све више присутном на нашем подручју – истакао је приликом потписивања уговора председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

За развој пољопривреде, општинским буџетом опредељен је 31 милион динара, а до сада је на различите мере потрошено нешто више од 18 милиона динара.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци