Судије из Пријепоља на Светском првенству у кросу

Судије из Пријепоља на Светском првенству у кросу

На Светском првенству у кросу, чији је домаћин била Србија, Пријепоље је своје представнике имало у судијским редовима. Међу око 60 судија нашли су се чланови Организације атлетских судија Пријепоља Спасоје Петрић, Аднан Хаџагић и Бакир Чичић.

Због пропуста у организацији, уместо у Хрватској, како је првобитно било планирано, 45. Светско првенство у кросу одржано је у Београду 30. марта. Окупило је око 500 такмичара и такмичарки из 51 земље.

Међу 60 судија нашла су се и тројица из Пријепоља, којима је ово друго светско првенство у претходне две године. Удружење које окупља атлетске судије у Пријепољу формирано је 2014. године и тренутно има десетак активних судија, некадашњих и садашњих спортиста и спортских радника.

Прво Светско првенство у кросу одржан је1973. године у Варегему у Белгији, а ову дисциплину од осталих тркачких разликује терен по којем се трчи, на којем се налазе вештачке препреке.

Светско првенство у Београду је, као и многа претходна, прошло у доминацији такичара и такмичарки из афричих земаља, пре свега Кеније и Етиопије. У генералном пласману, највише медаља на Светском превенству у кросу одржаном у Београду освојила је Кенија, друга је била Етиопија, трећа Уганда, а Велика Британија је једину медаљу, бронзану, освојила у мешовитој штафети.

Шта судије из Пријепоља кажу о учешћу на Светском првенству у кросу погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци