Свакодневица у Пријепољу – саобраћајни колапс код пијаце

Свакодневица у Пријепољу – саобраћајни колапс код пијаце

Саобраћајни колапс код пријепољске пијаце слика је која се понавља неколико пута дневно. Улица је двосмерна, али једна трака је неупотребљива због стално паркираних аутомобила. Врућина ствара додатну нервозу код возача, док је радницима Јавног комуналног предузећа „Лим“ отежано обављење посла. Ову хаотичну слику забележила је екипа Телевизије Форум.

На скученом простору у саобраћајни чвор често се упетља и по неколико десетина аутомобила. Сирене сигнализирају да би неко требало да се помери, док тај неко не зна где би јер је опкољен другим возилима. Све то чини хаотичну слику колапса, који је у Сарајевској улици код пријепољске пијаце свакодневица. Када се појави и камион Јавног комуналног предзећа „Лим“, који свакодневно мора да испразни контејнер поред пијаце, ситуација постаје неиздржива, пре свега за раднике комуналног.

Свако јутро не могу да прођем да узмем смеће људима који живе овде од појединих људи. Продају воће и поврће – паркиравају ауто. Оавмо, пију кафу – паркиравају аута. Ово је двосмерна улица и не би требало ту нико да се паркирава. Ја не могу да извршавам задатак, смећа има колико хоћеш – каже возач камиона ЈКП „Лим“ Мирсад Ризвић.

Ово је један од најкритичнијих делова Пријепоља где се због непрописнаог паркирања праве гужве, а таквих је много по целом граду. Тако нам свакодневно стиже потврда да број од око 250 паркинг места није довољан за око 10.000 возила са ПП таблицама. Још кад се на то додају и аутомобили са регистарским таблицама других градова, дијаспора која у овом месецима долази на одмор, онда је и врло извесно да ћемо ове слике гледати још дуго, барем до оног момента док Пријепоље не добије дуго обећаван, а никада у пракси реализован, уређен систем паркирања. 

Подели на мрежама

Повезани чланци