Све апотеке у Пријепољу имају маски, алкохол и рукавице дефицитарни

Све апотеке у Пријепољу имају маски, алкохол и рукавице дефицитарни

Све апотеке у Пријепољској општини имају заштитне маске, док су алкохол и рукавице код већине још увек дефицитарни артикли. Снабдевање лековима и инсулином је редовно, потврђују из свих седам апотека.

Апотека „Кршенковић“ ради од 7 до 16 часова, једнократне маске се продају по цени од 100 динара, док памучне које се могу откувавати и пеглати коштају 120 динара. Тренутно немају алкохола ни рукавица, а њихову доставу очекују у току недеље. Имају гелова за суво прање руку.

Радно време апотеке „Тилија“ је од 7 до 16:30. Због велике потражње у претходном периоду тренутно немају рукавица ни средстава за дезинфекцију. Хирушких маски има у довољним количинама по цени од 100 динара. Због забране кретања својим клијентима који су старији од 65 година лекове носе и на кућне адресе. Очекују испоруку алкохола и рукавица.

Апотеке „Ужице“ у Пријепољу су отворене од 7 до 16 часова. Тренутно има довољно маски у продаји по цени од 103 динара, а једна особа може узети највише 10 маски. Доступан је и 70% алкохол у литарској амбалажи по цени од 345 динара. Рукавице периодично долазе, а њихова продаја је ограничена на 5 пари по особи.

Апотеке „Вива Дијаб“ раде од 8 до 16 часова. Код њих се могу купити хирушке заштитне маске по цени од 100 динара, као и памучне маске по цени од 110 динара. Продаја рукавица је ограничена, а пар кошта 18 динара. Алкохола тренутно немају, али очекују његову испоруку.

Апотеке „Жалфија“ раде од 7 до 15 часова. Хирушке маске се продају по цени од 100 динара. Рукавица и алкохола је нестало. 

Апотека „Лили“ је отворена од 8 до 15 часова. Снабдевени су хирушким маскама, рукавица нема, а алкохол у амбалажама од 1 литра и 150 мл је управо стигао. У овој апотеци могу се пронаћи и средстава за дезинфекцију руку.

Апотека „Денимент плус“ ради од 8 до 16:45. Немају хирушких рукавица нити средстава за дезинфекцију, али у овој апотеци могу се купити памучне заштитне маске, које се могу откувавати и пеглати, по цени од 187 динара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *