Све више опозиције у Пријепољу – смењени Мекић и Кијановић

Све више опозиције у Пријепољу – смењени Мекић и Кијановић

Члан Општинског већа Мерсид Мекић и заменик председника Скупштине општине Пријепоље Станко Кијановић разрешени су са ових дужности на данашњем скупштинском заседању. Драгомир Рвовић је именован за већника, а Татјана Дробњак за заменицу председника Скупштине општине. Заседање су обележиле дискусије новонастале опозиције у пријепољском парламенту тј представника новоформиране одборничке групе „Бошњачко – српски савез Самир Тандир“, Социјалистичке партије Србије и Демократске партије Санџака, са скупштинском већином коју предводе Српска напредна странка и листа „Заједно за Пријепоље“. 

Након што су изгласали смену Мерсида Мекића, који је на ту позицију дошао као кадар Странке правде и помирења, одборници и одборнице су за члана Општинског већа изабрали Драгомира Рвовића из Српске напредне странке. Захтев за Мекићеву смену председник Општине Владимир Бабић је образложио новонасталом политичком ситуацијом, као и захтевом одборничке групе Странке правде и помирења. Странка која је имала осам мандата, након унутрашњег расцепа, подељена је у две одборничке групе. Четири одборника ове странке формирали су одборничку групу „Бошњачко – српски савез Самир Тандир“, која је сада део опозиције. У опозицији је од данас и Социјалистичка партија Србије, након што је скупштинска већина тајним гласањем сменила Станка Кијановића са места заменика председника Скупштине општине и на ту функцију именовала одборницу Татјану Дробњак из СНС-а.

Председник општине Бабић је и на овом скупштинском заседању био мета прозивки Самира Тандира, Сабахудина Хајдаревића, Зулкефила Садовића и Станка Кијановића. Између осталог, речено је и да риба смрди од главе, а да је Бабић глава општине.

Врло често председнику Бабићу је приговарано како не мисли својом главом већ неко други диригује и богати се, након чега је реаговао Есад Хоџић, који се препознао у том „неко“ о коме се прича.

Иако је Зулкефил Садовић предлагао допуну дневног реда под називом „Председниче Вучићу, дођите поново у Пријепоље, ништа нисмо урадили“,  у оквиру које је набројао 21 пројекат које је, према његовим речима, председник Србије Александар Вучић обећао приликом посете Пријепољу пре 13 месеци, већина то није усвојила. Одборнички мандат је верификован Мериси Ахметовић са листе „Заједно за Пријепоље“, а у првом делу заседања расправљало се и о предлогу Одлуке о наградама поводом Дана општине и предлогу Одлуке о постављању и уклањању привремених објеката. Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине за претходну годину и ангажовању ревизора, протекли су без расправе. У наставку скупштинског заседања следи разматрање извештаја буџетских корисника.

Више у видео прилогу, са изјавама:

Подели на мрежама