Свечано отворен новоизграђени део објекта ПУ „Миша Цвијовић“ у Пријепољу

Свечано отворен новоизграђени део објекта ПУ „Миша Цвијовић“ у Пријепољу

Средствима које је обезбедила Турска развојна агенција ТИКА надограђен је спрат у објекту ПУ „Миша Цвијовић“. Са око 105.000 евра у 2017. години финансирана је изградња две учионице, канцеларије, кров је прекривен лимом, окречене су учионице и просторије у целом објекту, замењени сви мокри чворови, набављен нов намештај и неопходна опрема.

Пресецањем врпце, новоизграђене просторије, које су у употреби од прошле године, свечано су предате на коришћење предшколској установи. Захваљујући проширеним капацитетима, у септембру 2018. године у вртић је уписано око 60 малишана чиме је значајно умањен број деце на листи чекања за упис.

У знак добродошлице, али и захвалности, за своје госте, предшколци су припремили пригодан културно – уметнички програм.

Директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Ивана Крповић захвалила се пријатељима из Турске што су препознали и помогли будућност ове земље, а то су, како је рекла, наша деца и том приликом истакла да ће у ПУ „Миша Цвијовић“ као и у оппштини Пријепоље увек бити радо виђени гости.

Желим да се првенствено захвалим деци на њиховом перформансу и њиховим родитељима који су овде. Деца су наша будућност и зато увек треба улагати у њих a ми смо то урадили преко ТИКА-е за вашу децу. Поред тога што захваљујем ТИКА-и желим да се захвалим и управи општине Пријепоље на указаној прилици за сарадњу, а ми ћемо се се увек трудити да помажемо у овим деловима Србије – рекао је амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич.

Представници ТИКА-е су потом,  свечано  отворили и реконструисане објекте у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи. Захваљујући бившем ђаку школе, сада успешном привреднику у Турској, Зифу Кајевићу, у три школске зграде, уређење дворишта и набавку опреме, уложено је око пола милиона евра.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *