Друштво

Свечаност поводом 75 година од коначног ослобођења Пријепоља у Другом светском рату

У Дому културе одржана је свечаност поводом 75 година од коначног ослобођења Пријепоља у Другом светском рату. Свечаност је посвећена народном хероју Владимиру Перићу Валтеру и којом је обележено 100 година од његовог рођења 27. децембра 1919. године у Пријепољу.

На почетку свечаности, минутом ћутања одата је почаст свим погинулим и умрлим борцима Народноослободилачке восјке Југославије који су Пријепољу донели слободу 10. Јануара. На значај тог датума подсетио је председник општинског одбора народнсоослободилачког рата Милан Лучић. Изразио је захваланост свим пристуним гостима из Берана, Бијелог Поља, Косјерића, Севојна, Нове Вароши, Подгорице, Бајине Баште.

На свечаности су уручена и признања борцима партизанима. Највећу повељу Плакету добио је Милош Лучић, који је током Другог светског рата четири пута рањаван, носилац је ордена и медаље за храброст, дугогодишњи је секртар и председник СУБНОР-а општине Пријепоље. Повеља Удружења уручена је  Љубици Дивац из Бијелог Поља и Нуру Кајевићу из Пријепоља. Повељу су добили  и Милика Глушчевић, Радоје Филиповић и Станислав Љубојевић.

На свечаности је професор историје Љубиша Вуковић говорио је о значају и развоју народноослободилачког покрета у Милешевском срезу.

У културно уметничком делу програма наступили су: Хор Пријепољске гимназије под диригентском палицом Дамира Рондића, Фолклор Дома култре, ђаци Музичке школе, певачка група „Треће доба“ из Косјерића, Миња Лучић и песници из Пријепоља Раде Бабић и Мумин Кучевић.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *