Светски дан телевизије: Прваци из ОШ „Владимир Перић Валтер“ у посети ТВ Форум

Светски дан телевизије: Прваци из ОШ „Владимир Перић Валтер“ у посети ТВ Форум

Прваци из ОШ „Владимир Перић Валтер“ са својим учитељицама посетили су ТВ Форум, поводом обележавања Светског дана телевизије. Циљ њихове посете био је да се упознају са процесом производње информација, послом новинара и новинарки и радом телевизије.

Стотинак ђака из четири одељења првог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“ који су дошли у посету редакцији ТВ Форум, било је веома заинтересовано да сазна како телевизија функционише и шта то све запослени у њој раде.

Шта то раде новинари, како раде камере, како правимо вести, само су нека од дечијих питања упућених запосленима у ТВ Форум.

Поред активности које су спровели у својим учионицама, идеја учитељица је била да се деца на практичан начин упознају са радом телевизије.

Циљ наше посете је обележавање Светског дана телевизије. Зато смо имали потребу да посетимо вас јер је наш данашњи наставни дан тематски посвећен дану телевизије и садржаји из свих предмета су посвећени телевизији. Деца радо учествују у активностима, веома су креативна и поводом тога су импровизовали студио у својим учионицама, читали шаљиве вести које су сами припремали и на часу ликовне културе су одрадили радове које имају жељу да поклоне вама – рекла је учитељица Санела Мешић.

Припремајући се за посету Телевизији Форум, ђаци су нацртали радове инспирисане задатом темом и поклонили запосленима.

Новинарке и новинари ТВ Форум разговарали су са децом о томе шта је вест, како она настаје и зашто је информисање важно за све грађане и грађанке.

Иако тек први разред, неки од њих су се већ пронашли у новинарској професији.

Дарис и Нађа рекли су да би волели да буду новинари када порасту. Дарисов отац је новинар, док је Нађа ову професију заволела због стрица новинара.

Пожелели су и да се опробају у улози водитеља пред нашим камерама.

Из редакције ТВ Форум ђаци су отишли уз договор да могу да рачунају на нашу медијску подршку њиховим школским  и ваннаставним активностима.

Подели на мрежама

Повезани чланци