Такмичарски успеси ђака из ОШ „Душан Томашевића Ћирко“ из Велике Жупе

Такмичарски успеси ђака из ОШ „Душан Томашевића Ћирко“ из Велике Жупе

Ђаци од петог до осмог разреда Основне школе „Душан Томашевић Ћирко из Велике Жупе ове године постигли су запажене успехе на школским такмичењима из пет предмета. Четворо ученика из више предмета потврдило је своје знање на окружном и републичком нивоу и донело својој школи бројне дипломе и похвале. Најуспешнија је била Андреа Несторовић, ученица осмог разреда.

Највећи успех у својој школи остварила је Андреа Несторовић која је била трећа на окружном такмичењу из хемије и 2. место на републичком такмичењу из физике. Учешће на српској физичкој олимпијади било је велико искуство за њу.

То је заиста једно дивно такмичење, одржало се у Београду и представља ми, вероватно и најлепше искуство што се тиче тих такмичења, јер осим теорије раде се и експерименти, тако да је то заиста био један доживљај и било је дивно упознати нове другаре и људе који гаје слична интересовања – каже ученица 8. разреда Андреа Несторовић.  

Вредан труд и рад Аише Гојак, ове године  препознат је и награђен на регионалном нивоу. На књижевној олимпијади освојила је 2. место, а на окружном такмичењу из српског језика била је трећа.

Одмалена су ме привлачиле и друштвене и природне науке, а ове године сам се одлучила за хемију и српски језик и књижевност и веома ми је драго када учествујем и путујем и све ми то причињава задовољство – прича Аиша која ове године завршава основно образовање.

За Емилију Потежицу такмичења су прилика да провери своја знања и стекне нова пријатељства, а ове године је за то имала прилику на окружном такмичењу из књижевности на ком је освојила 2. место, док се након 2. места на окружном из биологије пласирала на републичко такмичење.

Ове године сам се одлучила за такмичење из биологије, зато што ми је градиво из 8. разреда било јако занимљиво, јер је делом повезано са медицином коју ја изузетно волим да изучавам –  истиче Емилија.

Ученик петог разреда Раденко Марјановић такмичи се још од трећег разреда, а ове године био је други на окружном такмичењу из математике и трећи из српског језика. Иако себе у будућности види као математичара, каже да неће запоставити ни језике.

Сви запослени у основној школи у Великој Жупи годинама доприносе успесима ђака и мотивишу децу да се такмиче и проширују своја знања.

Ми смо релативно мала школа која броји 170 ученика. Сваке године имамо успешне ученике који на најбољи могући начин презентују нашу школу, што је и ове године случај. Ја бих поменула и оне ђаке који се нису пласирали на окружна и државна такмичења. Имали смо доста деце која су се трудила и радила и надамо се да ће наредних година остваривати резултате – додаје педагошкиња Амела Луиновић.

Како би их додатно наградили за постигнуте резултате, школа је за Андреу, Емилију и Аишу финансирала одлазак на екскурзију и учешће у програмима Истраживачке станице Петница.

Подели на мрежама

Повезани чланци