„Таленат нема цену“ – први рукометни камп у организацији РК „Пријепоље“

„Таленат нема цену“ – први рукометни камп у организацији РК „Пријепоље“

Рукометни клуб „Пријепоље“, под покровитељством општине Пријепоље организује први бесплатни рукометни камп под називом „Таленат нема цену“. Циљ овог седмодневног кампа, који би у наредним годинама требало да окупља дечаке из целе Србије, поред афирмације спорта и здравих стилова живота,  јесте  промоција рукомета као једног од најтрофејнијих спортова у Пријепољу.

Идеја о покретању рукометног кампа за дечаке датира од самог оснивања Рукометног клуба „Пријепоље“, који је група искусних пријепољских рукометаша формирала прошле године. Од самог старта жеља им је била да своје, али и знање других прослављених пријепољских рукометаша пренесу млађим нараштајима који желе да се баве овим спортом.

Имали смо идеју да у овом летњем периоду, када су сви наши познати рукометаши из Пријепоља ту, да нам помогну да тај камп заживи и да следеће године буду гости на нашем кампу и да нам помогну да одрадимо пар тренинга са млађим селекцијама РК Пријепоље – каже председник РК „Пријепоље“ Миљан Јечменица .
Првенствени циљ кампа је да деца науче основне елементе рукометне игре, да се уједно друже и стичу нова пријатељства.Ја бих се овом приликом захвалио локалној самоуправи која је подржала све ово и помогла, јер ми сами то свакако не би успели. Пријепоље је добра средина за то, има све услове за ово а, што је најважније, имамо доста деце – истиче тренер и играч РК „Пријепоље“ Беамин Бајрактаревић

Двадесетак дечака из Пријепоља старости од 10 до 16 година тог дана угостили су девојчице из Женског рукометног клуба „Пријепоље“. Сви заједно, под будним оком искусних пријепољских рукометаша, који поседују лиценцу за рад са млађим категоријама, у сали Пријепољске гимназије уче основне елемнте рукометне игре. Неки од њих већ тренирају рукомет, док су поједини за кратко време заволели овај спорт.

Ја баш волим рукомет. Овде нам је много забавно. Посебно желим да се захвалим тренерима зато што имају стрпљења за нас. Веома је интетресантно, јер нам долазе многи гости – преноси нам своје утиске дванаестогодишњи Един Хурић.

Филип Баковић има девет година и одушевљен је кампом.

Мени је најбољи спорт рукомет. Волеo бих да тренирам. Упознао сам пуно другара. Тренери су добри према нама и планирам да наставим да се бавим рукометом – рекао нам је Филип.

Рукометни камп „Таленат нема цену“ траје седам дана и бесплатан је. Ове године учешће су узели само дечаци из Пријепоља. План је да се следеће године камп организује у јулу и да окупља дечаке из целе Србије.

Ми ћемо покушати да овај камп добије на масовности у наредним годинама, да ово постане бренд Пријепоља, да Пријепоље буде препознатљиво по рукометном кампу и да покушамо да привучемо што више деце из целе Србије да дођу овде и буду учесници овог кампа – жеља је Беамина Бајрактаревића.
Видећемо, ако будемо успели, да средимо неки терен на отвореном и да се организујемо око смештајних капацитета, да видимо да ли сву ту децу, која се буду пријавила, можемо да сместими тих седам дана, да угодно бораве у Пријепољу – истиче Јечменица.

Како би камп заживео у пуном сјају, организатори за наредну годину најављују гостовање неких афирмисани пријепољских рукометаша.Они би својим искуством и саветима требало да мотивишу дечаке да крену њиховим стопама.

Пријепоље је град талената у сваком спорту, па и у рукомету. Узмимо примере Пушице, Милошевића, Свитлице, који су имали врхунске каријере, а неки од њих је још увек имају. Ми ћемо од ових дечака покушати да у наредном периоду направимо неког новог Свитлицу, јер он је највеће име из Пријепоља које је икада отишло…тако да назире се. Има индиција за све то, али треба много труда и рада, много залагања са децом. За сада нам иде добро, а видећемо шта ћемо остварити на крају – са скривеним оптимизмом каже Беамн Бајрактаревић.

Овај камп је, према речима наших саговорника, добар пут да се мушки рукомет врати на велика врата у Пријепоља, а можда ће баш неки од ових дечака у наредним годинама промовисати овај трофејни спорт, како у свом граду тако и на паркетима широм Србје и региона.

Подели на мрежама

Повезани чланци