Телевизија Форум – 14 година на медијској сцени

Телевизија Форум – 14 година на медијској сцени

Телевизија Форум у суботу, 15. октобра, на дан када је 2008. године емитована прва емисије вести, пуни 14 година. Од локалне телевизије са троје запослених израсли смо у признат и препознат медијски бренд у земљи и региону. Свих ових година успели смо да сачувамо професионалне вредности и независност, и останемо у служби јавног интереса грађана и грађанки.

Од телевизије која је почела са троје запослених, једном камером, неколико компјутера и импровизованим студијом, израсли смо у модерну телевизију са десет запослених, који свакодневно раде на квалитетном, правовременом и објективном информисању грађана и грађанки Пријепоља и региона. За 14 година емитовано је 3605 информативних емисија Вести и 604 „Прегледа недеље“, који су подсетник на истрајан рад наше телевизије на извештавању о догађајима и питањима битним за живот заједнице. Уз редован информативни програм, произвели смо на стотине специјализованих емисија и других медијских садржаја. Покретали смо и били подршка иницијативама грађана и грађанки, хуманитарним акцијама, промовисали успешне и талентоване, указивали на пропусте одговорних.

Телевизија Форум препозната је као прва телевизија цивилног сектора у Србији и прва телевизија на Балкану коју су основале и воде жене, у жељи да се активизам и борба за људска права преточе у квалитетан информативни програм. Од 2019. године смо и прва локална телевизија у Србији и региону Западног Балкана која је покренула донацијску кампању и уз подршку своје заједнице уложила у техничку опремљеност. Уз подршку 81 донатора и донаторке прикупили смо 545 хиљада динара, чиме је циљана сума премашена за 15%. Била је то још једна потврда узајамног поверења публике и запослених у Телевизији Форум.

Темељи и вредности на којима Телевизија Форум почива су јавни интерес, пре свега свих грађана и грађанки Пријепоља, региона и Србије, професионализам, поштовање Етичког кодекса новинара Србије, залагање за поштовање људских права и промоција родне равноправности у друштву.

Рад и залагање свих запослених у Телевизији Форум је препознат, о чему сведоче бројне професионалне награде у земљи и окружењу и друга признања. Од настанка подршку добијамо из свих сфера друштва, пре свега бројних светских, европских и домаћих организација цивилног друштва, институција, донатора и пријатеља Телевизије Форум, чији се круг непрестано шири. Свакако, највише нам значи подршка верних гледалаца и гледатељки.

Током постојања неретко смо били и предмет критика, пре свега оних који су залутали на медијску сцену, а новинарством се не баве због остваривања и одбране јавног интереса већ због личне материјалне користи, или са циљем да креирају јавно мњење по жељи својих налогодаваца – владајућих политичких структура и различитих интересних група.

У годинама које долазе, настојаћемо да оправдамо ваше поверење, упркос бројним изазовима са којима се свакодневно суочавамо.

Подели на мрежама

Повезани чланци